Athenahealth: Στο Χρηματιστήριο η εταιρεία του εξαδέλφου του Μπους

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2007 10:15

ΣΧΕΔΙΑ για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο, κάνει η Athenahealth Inc., η εταιρεία ιατρικού λογισμικού που ηγείται από τον εξάδελφο του προέδρου των ΗΠΑ, Τζωρτζ μπους, αξιοποιώντας το σχέδιο της κυβέρνησης της χώρας και τον αυτοματισμό των ιατρικών αρχείων, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Ο Τζόναθαν Μπους, 38 ετών, σχεδιάζει να εισάγει την Athenahealth στο Χρηματιστήριο αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους επειδή η απόφαση δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

Το λογισμικό της Athenahealth αυτοματοποιεί τους λογαριασμούς ασθενών που διαχειρίζονται περισσότεροι από 10.000 γιατροί και ανταγωνίζεται την Quality Systems Inc., την Allscripts Healthcare Solutions Inc. και σκέλη μεγαλύτερων εταιρειών, όπως της McKesson Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας διανομής φαρμάκων των ΗΠΑ.

Η αξία της Athenahealth ενδέχεται να υπερβεί τα 500 εκατ. δολ. σύμφωνα με τον Πολ Μπαρντ, που παρακολουθεί τη δημόσια εγγραφή της Renaissance Capital Corp., συμπληρώνοντας: «Είμαι σίγουρος ότι θα προσελκύσουν μεγάλο ενδιαφέρον οι μετοχές της κυρίως λόγω του ιδιοκτήτη της».

Ο Τζόναθαν Μπους, ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, αρνήθηκαν να σχολιάσει το θέμα. Σε συνέντευξή του, πριν από ένα χρόνο είχε πει ότι θα εισάγει φέτος την εταιρεία στο Χρηματιστήριο.

Πέρυσι οι πωλήσεις της Athenahealth σημείωσαν αύξηση 41%, φθάνοντας στα 76 εκατ. δολ. όπως αναφέρεται στο Web site της εταιρείας, η οποία δεν αναφέρει εάν είναι κερδοφόρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα