Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2007 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ, στο τρίτο συνεχόμενο ρεκόρ, κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά τις εκθέσεις που έδειξαν ότι η αύξηση της απασχόλησης και της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ ήταν μεγαλύτερη από ότι αναμενόταν, σε συνδυασμό με την άνοδο των τιμών των μετάλλων.

Οι μετοχές της Toyota Motor Corp., της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας του κόσμου από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα 10 εβδομάδων, καθώς εικάζεται ότι η ζήτηση στη μεγαλύτερη ξένη αγορά της περιφέρειας, θα διατηρηθεί. Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, κινήθηκαν ανοδικά για τρίτη ημέρα.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στις 152,12 μονάδες στις 11:16 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, διευρύνοντας το ράλι δύο ημερών του 2%. Σε νέα υψηλά επίπεδα αναρριχήθηκαν οι δείκτες στη Ν. Κορέα, την Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη. Πτωτικά κινήθηκε μόνο ο CSI 300 Index στην Κίνα, σημειώνοντας απώλειες 6,5%. Κλειστή είναι σήμερα η αγορά της Ν. Ζηλανδίας, λόγω εθνικής εορτής.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225, σημείωνε άνοδο 0,2%. Ανοδικά κινήθηκαν επίσης οι μετοχές μετά την έκθεση του υπουργείου Οικονομίας που έδειξε ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας αύξησαν τις δαπάνες τους περισσότερο από ότι αναμενόταν το πρώτο τρίμηνο.

Την 1η Ιουνίου οι μετοχές στις ΗΠΑ κινήθηκαν ανοδικά, ωθώντας τον Standard & Poor's 500 Index σε επίπεδα ρεκόρ. Οι εργοδότες πρόσθεσαν 157.000 θέσεις εργασίας τον Μάϊο, μετά την αύξηση κατά 80.000 τον Απρίλιο, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση την ίδια ημέρα. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News εκτιμούσαν ότι τον Μάϊο οι θέσεις εργασίας θα σημείωναν αύξηση κατά 132.000.

Ο βιομηχανικός δείκτης του Institute for Supply Management αναρριχήθηκε στο 55 τον Μάϊο, τα υψηλότερα επίπεδα σε 13 μήνες. Ο δείκτης πάνω από το 50 καταδεικνύει ανάπτυξη. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει στο 54.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME), σημείωσε άνοδο 1,2% την 1η Ιουνίου. Ο χαλκός αναρριχήθηκε 1,2% και το νικέλιο εκτινάχθηκε 3,3%.

Οι τιμές του αργού σημείωσαν άνοδο 1,7% στη Ν. Υόρκη την 1η Ιουνίου, φθάνοντας στα 65,08 δολ. το βαρέλι, κατά την τρίτη συνεχόμενη ημέρα ανόδου.

Στην Ιαπωνία οι εταιρικές επενδύσεις αυξήθηκαν 13,6% το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο και με ταχύτερο ρυθμό από την άνοδο 10%, που προέβλεπα οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα