Ιαπωνία: 13,6% η αύξηση των εταιρικών επενδύσεων, σε επίπεδα ρεκόρ

Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2007 07:16

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ρεκόρ αναρριχήθηκαν το πρώτο τρίμηνο οι επενδύσεις των ιαπωνικών εταιρειών, καταδεικνύοντας ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου πιθανόν αναπτύχθηκε με ταχύτερο ρυθμό του 2,4%, από ότι εκτιμούσε αρχικά η κυβέρνηση.

Οι δαπάνες των εταιρειών αναρριχήθηκαν 13,6% το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας στο Τόκυο. Ο ρυθμός ήταν ταχύτερος των εκτιμήσεων των εννέα οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και προέβλεπαν ότι οι επενδύσεις θα αυξηθούν κατά 10,1%.

Ανοδικά κινήθηκαν επίσης οι πωλήσεις και τα κέρδη των εταιρειών, στα υψηλότερα παρά ποτέ επίπεδα, καθώς οι εταιρείες ευνοήθηκαν από τη μακροβιότερη οικονομική ανάπτυξη μετά τον πόλεμο.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 121,96 ανά δολάριο ΗΠΑ στις 12:20 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, από 122,08 που ήταν πριν από την ανακοίνωση. Η απόδοση των ιαπωνικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας σημείωσε άνοδο 3 μονάδες βάσης, στο 1,8%.

Οι βιομηχανίες μηχανολογικού εξοπλισμού, οι κατασκευαστικές και οι εταιρείες εξοπλισμού μεταφορών έκαναν τις μεγαλύτερες επενδύσεις σύμφωνα με την έκθεση. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 6,3% και τα κέρδη κατά 7,4%. Εξαιρουμένων των δαπανών για λογισμικό οι εταιρικές επενδύσεις αναρριχήθηκαν 14,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα