Σερβία: Επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2007 09:31

Oι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης κρατικών επιχειρήσεων στη Σερβία θα ολοκληρωθούν εντός του 2008, δήλωσε ο υπουργός οικονομικών και περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας, κ. Mladjan Dinkic, προσθέτοντας πως σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως είναι η ιδιωτικοποίηση των εταιρειών Oil Industry of Serbia (NIS) και Jat Airways είναι αναγκαία η ψήφιση ειδικών νόμων, στους οποίους θα προβλέπεται ο τρόπος και το χρονοδιάγραμμα της αντίστοιχης διαδικασίας καθώς και η κατανομή των σχετικών εσόδων.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων του υπουργείου για το αμέσως επόμενο διάστημα περιλαμβάνεται η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, η περαιτέρω προσέλκυση ξένων επενδύσεων και η διατήρηση της συνέχειάς τους στο χρόνο, η υποστήριξη της ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η ενίσχυση της απασχόλησης και των εξαγωγών καθώς και η τόνωση της περιφερειακής ανάπτυξης, τόνισε ο κ. Dinkic.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο θα ενεργοποιήσει εκ νέου την Υπηρεσία ΜΜΕ, συνδέοντάς την με το Ταμείο Ανάπτυξης, ενώ θα ανανεωθεί και η λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα