Ryanair: Στα ύψη τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης

Από τα ακριβότερα εισιτήρια και τις χρεώσεις για τις αποσκευές
Τρίτη, 05 Ιουνίου 2007 09:31
UPD:09:38

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης 42%, σημείωσαν στο σύνολο της χρήσης, μετά τις υψηλότερες τιμές εισιτηρίων, των αποσκευών και της πώλησης επιπλέον ταξιδιωτικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλισης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας χαμηλού μεταφορικού κόστους της Ευρώπης, Ryanair Holdings Plc.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 435.6 εκατ. ευρώ (588 εκατ. δολ.) ή 25,8 σεντς ανά μετοχή τη χρήση που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 306,7 εκατ. ευρώ, ή 19,5 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Δουβλίνο. Κατά μέσον όρο 12 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ήταν 391 εκατ. ευρώ. Αύξηση 32%, σημείωσαν οι πωλήσεις της εταιρείας, φθάνοντας στα 2,24 δισ. ευρώ.

Τα κέρδη φέτος αυξήθηκαν μόνο περίπου 5%, με ζημίες το δεύτερο εξάμηνο του έτους, καθώς οι αποδόσεις ή οι μέσες τιμές εισιτηρίων μειώθηκαν 5%, εξ αιτίας της χαμηλότερης ζήτησης, όπως ανέφερε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Michael O'Leary, στην ανακοίνωση. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι θα προχωρήσει στην αγορά ιδίων μετοχών, αξίας περίπου 300 εκατ. ευρώ, από τις 7 Ιουνίου.

Η Ryanair, η EasyJet Plc και η Air Berlin Plc, οι τρεις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού μεταφορικού κόστους της Ευρώπης, όλες εμφάνισαν μικρότερο δείκτη φόρτωσης τον Απρίλιο. Οι ανώτατοι εκτελεστικοί διευθυντές της Ryanair και της EasyJet είπαν ότι τα υψηλότερα βασικά επιτόκια δανεισμού στη Βρετανία και οι φόροι των αεροπορικών ταξιδιών, αποτρέπουν τον κόσμο.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει 11% από τις 3 Μαΐου, όταν η Ryanair ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 1 εκατ. θέσεις, το λιγότερο προς 10 λίρες στερλίνες η μία και τη δήλωση του O'Leary ότι η αεροπορική θα ωθήσει χαμηλότερα τις τιμές εισιτηρίων για να αντεπεξέλθει στον αυξανόμενο ανταγωνισμό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα