Xstrata: Προς εξαγορά εταιρείας, ανάλογης της Falconbridge

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2007 11:30

ΕΞΑΓΟΡΑ παρόμοια της Falconbridge Ltd. που έκανε πέρυσι αντί 17 δισ. δολ., ετοιμάζεται να κάνει η Xstrata Plc, με στόχο την επέκταση της παραγωγής χαλκού.

Η εταιρεία μελετά έργα δυναμικότητας από 150.000 έως 300.000 μετρικούς τόνους χαλκού ετησίως, σύμφωνα με τον επικεφαλής του σκέλους χαλκού της εταιρείας, Charlie Sartain, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Μανίλα.

Ράλι πέντε ετών των τιμών των μετάλλων, οδήγησε σε εξαγορές πλέον των 79 δισ. δολ. φέτος στον κλάδο των μεταλλουργιών, μετά από προσφορές 182 δισ. δολ. το προηγούμενο έτος. Ο Mick Davis, ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Xstrata που εδρεύει στην Ελβετία, προσπαθεί να δημιουργήσει μία μεταλλουργία σε πέντε ηπείρους, για να ανταγωνιστεί την BHP Billiton Ltd., την Rio Tinto Group και την Anglo American Plc.

Πέρυσι στο Λονδίνο οι μετοχές της Xstrata σημείωσαν άνοδο 61%, υπερβαίνοντας τις επιδόσεις του FTSE 100 Index, που σημείωσε άνοδο 16%. Οι μετοχές της εταιρείας σήμερα υποχωρούσαν τέσσερις πένες, ποσοστό 0,1%, φθάνοντας στις 2.945 πένες η μία στις 8:05 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα