ICICI Bank: Προς πώληση μετοχών αξίας 2,5 δισ. δολ. στο εξωτερικό

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2007 11:44

ΠΟΣΟΝ 2,5 δισ. δολ. ενδέχεται να αντλήσει η ICICI Bank Ltd., κατά τη μεγαλύτερη πώληση μετοχών ινδικής εταιρείας στο εξωτερικό, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν άμεσα το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα της Ινδίας, ζήτησε την άδεια των αρμοδίων αρχών για να πουλήσει αμερικανικές μετοχές το νωρίτερο αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, πριν από την επίσημη ανακοίνωση. Η τράπεζα ενδέχεται να πουλήσει παρόμοιο αριθμό μετοχών στην Ινδία, στο πλαίσιο της άντλησης κεφαλαίων που ανακοίνωσε τον Απρίλιο.

Η ταχύτερα σε 60 χρόνια οικονομική ανάπτυξη, προσήλκυσε επενδυτές από το εξωτερικό, βοηθώντας την Ινδία τον μήνα που πέρασε να καταστεί η τρίτη σε μέγεθος αναδυόμενη χρηματιστηριακή αγορά μετά την Κίνα και τη Ρωσία, υπερβαίνοντας σε αξία το 1 τρισ. δολάρια. Στις 28 Απριλίου, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της ICICI, K.V. Kamath είπε ότι η τράπεζα πρέπει να αυξήσει το κεφάλαιό της για να στηρίξει τον διπλασιασμό επένδυσης σε υποδομές και βιομηχανία.

Η ICICI προσέλαβε την Merrill Lynch & Co. και την Goldman Sachs Group Inc. για την πώληση μετοχών στην Ινδία και το εξωτερικό, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους. Η Enam Financial Consultants και η JM Morgan Stanley θα διαχειριστούν την πώληση των μετοχών στο εσωτερικό.

Οι μετοχές της ICICI Bank σημείωναν άνοδο 0,6%, φθάνοντας στις 939 ρουπίες η μία σήμερα στις 12:43 μ.μ., στο Χρηματιστήριο της Βομβάης, τοπική ώρα, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 21 δισ. δολάρια. Μέσα σε τρία χρόνια οι μετοχές της έχουν σημειώσει υπερτριπλάσια άνοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα