Audi: Πλέον του 10% η αύξηση των πωλήσεων

Και σε επίπεδα ρεκόρ από την Κίνα και τις ΗΠΑ
Τρίτη, 05 Ιουνίου 2007 12:01

ΑΥΞΗΣΗ μεγαλύτερη του 10% σημείωσαν τον Μάϊο οι παγκόσμιες πωλήσεις της Audi AG, του σκέλους αυτοκινήτων πολυτελείας της Volkswagen AG, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς η ζήτηση αναρριχήθηκε στην Κίνα και τις ΗΠΑ.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν πλέον των 87.000 αυτοκινήτων και SUV, από 79.114 αυτοκίνητα πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Γερμανία. Η Audi δεν έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για τις πωλήσεις του πενταμήνου.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Rupert Stadler, σχεδιάζει να πουλήσει 1,5 εκατ. οχήματα ετησίως έως το 2015 έναντι 905.200 οχημάτων πέρυσι. Η Audi, που ανταγωνίζεται την Bayerische Motoren Werke AG (BMW) και το σκέλος Mercedes της DaimlerChrysler AG, θα προσθέσει 18 νέα μοντέλα στη γκάμα της έως το 2015, φθάνοντας τα συνολικά 40 αυτοκίνητα.

Τον Φεβρουάριο ο Stadler προέβλεψε κέρδη ρεκόρ το 2007, καθώς τα νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου του SUV Q7 και του διθέσιου Audi ΤΤ, προσήλκυσαν περισσότερους αγοραστές. Ο επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας επανέλαβε τον προηγούμενο μήνα ότι οι πωλήσεις της θα αυξηθούν στο 1 εκατ. αυτοκίνητα το επόμενο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα