Την αλλαγή της επωνυμίας και του λογότυπου της ΤΙΜ και τη δημιουργία ενός τηλεπικοινωνιακού φορέα που θα παρέχει υπηρεσίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπεύθυνοι της εταιρείας ΤΙΜ, παρουσία του ιδιοκτήτη της, αιγύπτιου μεγαλοεπιχειρηματία και κύριου μετόχου του Ομίλου Weather Investments, Ναγκίπ Σαουίρις.
Από το βράδυ η ΤΙΜ μετονομάζεται σε WIND, με κύρια χρώματα το μπλε και το κόκκινο. Το λογότυπο συμπληρώνεται από ένα οβάλ σχήμα στο πάνω μέρος που σύμφωνα με τους υπευθύνους της εταιρείας, «συμβολίζει το κεφάλι του ανθρώπου, όπου βρίσκονται κρυμμένες όλες οι σκέψεις, τα όνειρα και οι επιθυμίες, τις οποίες η WIND καλείται να ικανοποιήσει».
Το νέο λογότυπο, με το οποίο η εταιρία βάζει πλέον τη σφραγίδα του κ. Σαουίρις, είναι το δεύτερο του Ομίλου, καθώς ο ίδιος επιχειρηματίας είναι ιδιοκτήτης της ιταλικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας WIND, τρίτης σε μέγεθος στην Ιταλία με πάνω από 15 εκατ. πελάτες.
Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Σωκράτης Κομινάκης, η WIND θα γίνει ο πρώτος μεγάλος τηλεπικοινωνιακός φορέας στην Ελλάδα, που θα προσφέρει ολοκληρωμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, δηλαδή κινητή και σταθερή τηλεφωνία, ευρυζωνικό Ιντερνετ και πρόσβαση ADSL με ένα και μόνο λογαριασμό, εκμεταλλευόμενη την Tellas, η οποία κατά 51,01% ανήκει στον κ. Σαουίρις.
Ο κ. Κομινάκης προανήγγειλε ότι η εταιρία θα ακολουθήσει μία άκρως επιθετική πολιτική, που όπως είπε, θα αλλάξει τα δεδομένα στο τηλεπικοινωνιακό τοπίο της χώρας μας. Σύμφωνα με τον κ. Κομινάκη, από αυτό το μήνα θα αρχίσουν τα πακέτα και οι προσφορές στην κινητή τηλεφωνία και μέσα στο καλοκαίρι θα ανακοινωθούν οι πρώτες υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και Ιντερνετ.
Από την πλευρά του ο κ. Σαουίρις έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη των ευρυζωνικών υπηρεσιών, καθώς, όπως είπε, υπάρχουν μεγάλα περιθώρια στην Ελλάδα, αφού η διείσδυση είναι ακόμη πολύ χαμηλή.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Σαουίρις παραδέχθηκε ότι έχει κάνει πρόταση στο ελληνικό Δημόσιο για την εξαγορά του υπολοίπου 49,99% της Tellas. Το τίμημα, ανέφερε, είναι πολύ καλό και περιμένουμε την απάντηση. «Αν η απάντηση είναι αρνητική, εμείς θα πωλήσουμε το δικό μας μερίδιο», σημείωσε, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι θα αναζητήσει άλλη λύση, αφού, όπως τόνισε, είναι διατεθειμένος να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα.
Σε ερώτηση γιατί έδωσε 4 δισ. ευρώ για την εξαγορά της ΤΙΜ, ενώ μπορούσε να πάρει τον ΟΤΕ, που έχει πρόσβαση και στα Βαλκάνια, ο κ. Σαουίρις είπε: «Δεν θέλω να γίνω συνεταίρος σε καμία κυβέρνηση, γιατί είναι αργές». Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η WIND θα γίνει ο κυρίαρχος παίχτης στην Ελλάδα.
Αναφορικά με την Q-Telecom, οι υπεύθυνοι της WIND δήλωσαν «πως παραμένει όπως είναι, γιατί έχει δυνατό όνομα στην αγορά, με την πιο φθηνή καρτοκινητή τηλεφωνία, για την οποία δεσμευόμαστε να παραμείνει φθηνή».
Πηγή ΑΠΕ