Αισιόδοξα τα μηνύματα για την τουριστική κίνηση

«Η μόλυνση σκοτώνει τον τουρισμό», διεμήνυσε η υπουργός Τουρισμού
Τρίτη, 05 Ιουνίου 2007 16:15
UPD:16:16

Αισιόδοξα είναι τα πρώτα μηνύματα για την πορεία της τουριστικής κίνησης το 2007, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. Κατά την πρώτη διευρυμένη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά επανέλαβε ότι η Ελλάδα αναμένεται να υποδεχτεί περισσότερους τουρίστες από κάθε άλλη χρονιά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Ανδρέα Ανδρεάδη, ο Μάιος ήταν ένας καλός μήνας, με τα Ιόνια νησιά να είναι πλήρη, την Κρήτη να είναι λίγο κάτω σε σχέση με πέρυσι, με την Αθήνα να πηγαίνει πολύ καλά (γεγονός που επεσήμανε και ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γεράσιμος Φωκάς) και τη Θεσσαλονίκη να είναι πολύ ψηλά σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις. Με βάση αυτά τα στοιχεία, αλλά και τις αναφορές της υπουργού ότι το Μάιο το συνάλλαγμα κινήθηκε σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, οι ξενοδόχοι εκτιμούν ότι η τουριστική κίνηση θα σημειώσει άνοδο σε σχέση με το 2006.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η υπουργός, απευθυνόμενη στους ξενοδόχους, τους ζήτησε να επιδείξουν υψηλό βαθμό ευαισθησίας αναφορικά με την προστασία του. «Η μόλυνση σκοτώνει τον τουρισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός και ανακοίνωσε τη θέσπιση βραβείου για όσες ξενοδοχειακές μονάδες κάνουν χρήση νέων μορφών ενέργειας και δεν μολύνουν το περιβάλλον. Μάλιστα το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης ετοιμάζει πρόταση στο υπουργείο Οικονομικών για πρόσθετες διευκολύνσεις σε αυτές τις μονάδες, όπου θα πιστοποιείται η ευαισθησία τους σε θέματα περιβάλλοντος.

Όπως εξάλλου έκανε γνωστό η υπουργός Τουρισμού, εντός 15 ημερών ή το πολύ στα μέσα Ιουλίου, θα έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τη νέα διαφημιστική καμπάνια του 2008, ενώ και το νέο Portal (ηλεκτρονική πύλη του ΕΟΤ) αναμένεται να είναι έτοιμο τους επόμενους μήνες.

Τέλος, άμεσα θα συγκληθεί η μικτή επιτροπή για την υποβολή προτάσεων και παρατηρήσεων στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης αναφορικά με το χωροταξικό για τον τουρισμό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα