Πτώση στη Wall Street μετά τις δηλώσεις Μπερνάνκι

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2007 16:57

Με απώλειες άνοιξαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη, καθώς τα σχόλια του προέδρου της Fed Μπεν Μπερνάνκι για τον πληθωρισμό απομακρύνουν ακόμη περισσότερο την προοπτική μείωσης των επιτοκίων.

Ο πρόεδρος της Fed μεταξύ άλλων τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο πληθωρισμός συνιστά απειλή για την οικονομία, ενώ προέβη στην εκτίμηση ότι η επιβράδυνση στην αμερικανική αγορά κατοικίας θα επηρεάσει την οικονομία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ΄ ό,τι αρχικώς αναμενόταν.

«Οι προσδοκίες μείωσης των επιτοκίων εξανεμίστηκαν, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι η Fed θα αρχίσει να ανησυχεί για τις πληθωριστικές πιέσεις, καθώς η οικονομία ανακάμπτει», δήλωσε στο Bloomberg ο Βαλέριο Σαλβάτι της JP Morgan Asset Management στο Μιλάνο.

Δυσοίωνα είναι τα μηνύματα και από το χώρο των επιχειρήσεων, καθώς η Procter & Gamble προειδοποίησε ότι τα αποτελέσματά της στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο ενδεχομένως να κυμανθούν σε επίπεδα χαμηλότερα των προβλέψεων της αγοράς.

Στις 16:51΄, ο δείκτης Dow Jones διαμορφωνόταν στις 13.617,97 μονάδες (-0,43%), ο S&P 500 στις 1.533,61 μονάδες (-0,36%) και ο Nasdaq στις 2.610,27 μονάδες (-0,31%).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα