Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 05 Ιουνίου 2007 16:57

Πτώση στη Wall Street μετά τις δηλώσεις Μπερνάνκι

Με απώλειες άνοιξαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη, καθώς τα σχόλια του προέδρου της Fed Μπεν Μπερνάνκι για τον πληθωρισμό απομακρύνουν ακόμη περισσότερο την προοπτική μείωσης των επιτοκίων.

Ο πρόεδρος της Fed μεταξύ άλλων τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο πληθωρισμός συνιστά απειλή για την οικονομία, ενώ προέβη στην εκτίμηση ότι η επιβράδυνση στην αμερικανική αγορά κατοικίας θα επηρεάσει την οικονομία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ΄ ό,τι αρχικώς αναμενόταν.

«Οι προσδοκίες μείωσης των επιτοκίων εξανεμίστηκαν, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι η Fed θα αρχίσει να ανησυχεί για τις πληθωριστικές πιέσεις, καθώς η οικονομία ανακάμπτει», δήλωσε στο Bloomberg ο Βαλέριο Σαλβάτι της JP Morgan Asset Management στο Μιλάνο.

Δυσοίωνα είναι τα μηνύματα και από το χώρο των επιχειρήσεων, καθώς η Procter & Gamble προειδοποίησε ότι τα αποτελέσματά της στο τέταρτο οικονομικό τρίμηνο ενδεχομένως να κυμανθούν σε επίπεδα χαμηλότερα των προβλέψεων της αγοράς.

Στις 16:51΄, ο δείκτης Dow Jones διαμορφωνόταν στις 13.617,97 μονάδες (-0,43%), ο S&P 500 στις 1.533,61 μονάδες (-0,36%) και ο Nasdaq στις 2.610,27 μονάδες (-0,31%).