Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2007 07:01

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ρεκόρ αναρριχήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τις ιαπωνικές εταιρείες της Ιαπωνίας να οδηγούν την άνοδο μετά την εισήγηση της Daiwa Institute of Research Ltd. προς τους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές της Marubeni Corp.

Οι μετοχές της Marubeni, της πέμπτης σε μέγεθος εμπορικής εταιρείας της Ιαπωνίας, αναρριχήθηκαν 5,75. Oι μετοχές της Canon Inc. οδηγούσαν τις απώλειες μεταξύ των εξαγωγικών εταιρειών, καθώς εικάζεται ότι η μείωση των επιτοκίων δανεισμού στις ΗΠΑ, θα καθυστερήσει.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index αναρριχήθηκε 0,3%, φθάνοντας στις 153,30 μονάδες στις 10:55 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, οδεύοντας να κλείσει σε επίπεδα ρεκόρ. Στην Ιαπωνία ο Topix σημείωνε άνοδο 0,1%. Ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,1%.

Στην Ταϊβάν ο Taiex Index αναρριχήθηκε 0,7%, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της Asustek Computer Inc. μετά την ανακοίνωσή της ότι δημιούργησε φορητό υπολογιστή με την Intel Corp. τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής τσιπ στον κόσμο. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της Toll Holdings Ltd., καθώς οι μετοχές από τον διαχωρισμό της Asciano Group, διαπραγματεύθηκαν ξεχωριστά για πρώτη φορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα