Kingfisher: Παραγγελία περισσότερων αεροσκαφών Airbus Α380

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2007 07:35

ΣΧΕΔΙΑ να παραγγείλει αυτόν τον μήνα πέντε ακόμη γιγαντιαία αεροσκάφη A380 κάνει η Kingfisher Airlines Ltd., η μοναδική ινδική πελάτης της Airbus SAS, για να καταστεί η τελευταία αεροπορική εταιρεία που αυξάνει τις παραγγελίες του αεροσκάφους που καθυστέρησε, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Επίσης η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να παραγγείλει πέντε αεροσκάφη Α340-600 και πέντε Α350 αυτόν τον μήνα στο Paris Air Show, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους. Η συνολική παραγγελία είναι αξίας περίπου 3,6 δισ. δολ., βάσει του τιμοκαταλόγου.

Η Kingfisher θα ακολουθήσει την Emirates Airline, την Singapore Airlines Ltd. και την Qantas Airways Ltd. στις παραγγελίες του Α380 που θα πραγματοποιεί πτήσεις στις ΗΠΑ. Το Α380, με καθυστέρηση περίπου δύο ετών από τον προγραμματισμό, προκαλεί ζημίες τρεις συνεχόμενες φορές στη μητρική εταιρεία της Airbus, European Aeronautic, Defence & Space Co. (EADS).

H Airbus θα ανακοινώσει παραγγελίες στο Παρίσι για «κάθε τύπο» αεροσκάφους που κατασκευάζει, ανέφερε χθες ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της βιομηχανίας, Louis Gallois.

Η αεροπορική εταιρεία παρήγγειλε πέντε αεροσκάφη Α380 χωρητικότητας 555 θέσεων και είχε το δικαίωμα επιλογής για την αγορά άλλων πέντε τον Ιούνιο του 2005. Η Kingfisher σχεδιάζει την πραγματοποίηση καθημερινών πτήσεων από το Νέο Δελχί και το Μουμπάϊ προς τη Ν. Υόρκη με τα αεροσκάφη αυτά. Εκτιμά να παραλάβει το πρώτο Α380 το 2011, σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο πρόεδρό της, Vijay Mallya, τον Μάϊο.

Σημειώνεται ότι η Airbus έχει κλείσει συνολικά παραγγελίες 160 αεροσκαφών τύπου Α380 από 14 αεροπορικές εταιρείες, σύμφωνα με τον εμπορικό διευθυντή της, John Leahy, στις 8 Μαΐου. Η Singapore Airlines, η πρώτη αεροπορική εταιρεία που θα πετάξει με το Α380 και η Qantas, αύξησαν πέρυσι τις παραγγελίες τους.

Η ΕADS θα δαπανήσει 2,5 δισ. ευρώ (3,38 δισ. δολ.) για το Α380. η καθυστέρησή του προήλθε από τις δυσκολίες εγκατάστασης καλωδίων μήκους 300 χλμ. που έχει κάθε ένα από τα αεροσκάφη.

Οι ινδικές αεροπορικές εταιρείες έχουν παραγγείλει περισσότερα από 450 αεροσκάφη αξίας 30 δισ. δολ. από την Airbus και την Boeing τα τέσσερα τελευταία χρόνια για να καλύψουν την αύξηση της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια. Οι αεροπορικές εταιρείες της Ινδίας ενδέχεται να αγοράσουν άλλα 1.110 αεροσκάφη, αξίας 105 δισ. δολ. έως το 2025, σύμφωνα με την Airbus στις 7 Δεκεμβρίου του 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα