Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2007 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ, για πρώτη φορά σε έξι ημέρες, κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά τη μεγαλύτερη των προβλέψεων αύξηση του κόστους εργασίας στις ΗΠΑ, που τροφοδότησε τις ανησυχίες ότι η Federal Reserve θα ακολουθήσει την Ευρώπη στην αύξηση των επιτοκίων δανεισμού για να ελέγξει τον πληθωρισμό.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε από τα επίπεδα ρεκόρ, μετά τις απώλειες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp., που πραγματοποίησε πέρυσι πλέον του 1/3 των πωλήσεών της στη Β. Αμερική και της Samsung Electronics Co., της μεγαλύτερης κατασκευάστριας τσιπ για κινητά τηλέφωνα στην Ασία, οδηγούσαν την πτώση.

Ο MSCI Asian index απώλεσε 0,5%, φθάνοντας στις 152,38 μονάδες στις 10:45 π.μ. στο Τόκυο, περιορίζοντας το ράλι πέντε ημερών του 3,3%. Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd. οδήγησαν χαμηλότερα τις μετοχές των μεταλλουργιών, μετά την πτώση της τιμής των μετάλλων.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,8% φθάνοντας στις 17.891,70 μονάδες. Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια εκτός από την Κίνα, όπου ο CSI 300 Index σημείωσε άνοδο για τρίτη ημέρα.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, ωθώντας στον

Standard & Poor's 500 Index 0,9% χαμηλότερα. Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, τα μέγιστα σε δύο μήνες μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να αυξήσει κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας τα βασικά επιτόκια δανεισμού στο 4%, σηματοδοτώντας περαιτέρω αυξήσεις.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME) απώλεσε 1,8%. Ο χαλκός υποχώρησε 1,6%, ο ψευδάργυρος 2,7% και το νικέλιο σημείωσε απώλειες 1,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα