Warehouse: Στα ύψη οι μετοχές

Μετά το δημοσίευμα για προσφορά εξαγοράς της από την Woolworths
Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2007 09:38

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ άνοδο σε χρονικό διάστημα εννέα μηνών, σημείωσαν οι μετοχές της Warehouse Group Ltd., της μεγαλύτερης εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας λιανικής της Ν. Ζηλανδίας, μετά την είδηση ότι η Woolworths Ltd. της Αυστραλίας, προσέφερε 2,2 δισ. δολ. Ν. Ζηλανδίας (1,7 δισ. δολ. ΗΠΑ) για την εξαγορά της.

Η Woolworths, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής της Αυστραλίας, προσέφερε 7,15 δολ. Ν. Ζηλανδίας ανά μετοχή της εταιρείας τον Απρίλιο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίας New Zealand Herald. Οι μετοχές της Warehouse σημείωσαν άνοδο 39 σεντς, ποσοστό 6,3%, φθάνοντας στα 6,55 δολ. Ν. Ζηλανδίας στις 5 μ.μ., τοπική ώρα, κατά το τέλος της συνεδριαης.

Η αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού της Ν. Ζηλανδίας θα αποφασίσει αύριο, σύμφωνα με το πρόγραμμα, εάν η Woolworths και η ανταγωνίστρια Foodstuffs NZ Ltd. μπορούν να κάνουν προσφορά για το υπόλοιπο της εταιρείας. Αγοράζοντας την Warehouse οποιαδήποτε εταιρεία θα αποκτήσει μία βάση 87 καταστημάτων για να επεκταθεί σε γενικά καταναλωτικά αγορά. Η Foodstuffs έχει το 56% της αγοράς λιανικής τροφίμων της Ν. Ζηλανδίας, ύψους 12 δισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα