Hero Honda, Bajaj Auto, TVS: Μείωση της παραγωγής μοτοσικλετών

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2007 10:44

ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ της παραγωγής προχώρησαν οι μεγαλύτερες βιομηχανίες μοτοσικλετών της Ιδίας, Hero Honda Motors Ltd., Bajaj Auto Ltd. και TVS Motor Co., καθώς η αύξηση των επιτοκίων, περιόρισαν τη ζήτηση.

Η Hero Honda, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια μοτοσικλετών της χώρας μείωσε την παραγωγή από τον Ιούνιο, σύμφωνα με σημερινή τηλεφωνική συνέντευξη του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας, Ravi Sud. Η Bajaj η δεύτερη μεγαλύτερη, μείωσε την παραγωγή μερικών μοτοσικλετών έως 10%, σύμφωνα με τον οικονομικό της διευθυντή, Sanjiv Bajaj, σε διαφορετική συνέντευξη.

Η μείωση της παραγωγής των εν λόγω εταιρειών σημειώνεται μετά τη αύξηση των επιτοκίων δανεισμού στην Ινδία, στα υψηλότερα επίπεδα πέντε ετών, περιορίζοντας τις αγορές στη χώρα, όπου η πλειονότητα των μοτοσικλετιστών αγοράζουν μηχανές με πίστωση. Οι μετοχές των τριών εταιρειών κατασκευής μοτοσικλετών, υστέρησαν του δείκτη, στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μοτοσικλετών στον κόσμο.

Οι μετοχές της Hero Honda υποχώρησαν έως 3,6% σήμερα, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι μείωσε την παραγωγή. Αλλαξαν χέρια στα 701 ρούπες, ποσοστό 1,8% χαμηλότερα από το θεσινό κλείσιμο στις 11:30 π.μ. στο Μουμπάϊ. Οι μετοχές της Bajaj υποχώρησαν έως 1,3% και της TVS κατά 2,1%.

Οι πωλήσεις μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων γενικώς υποχωρούν από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο κάθε έτους, εξ αιτίας των βροχών στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Οι εμπορικές τράπεζες αύξησαν τα επιτόκια δανεισμού από 200 μονάδες βάσης έως 250 μονάδες βάσης, από τον Δεκέμβριο του 2006. Η State Bank of India, η μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα της Ινδίας, είπε στις 7 Απριλίου ότι χρεώνει τους καλύτερους πελάτες της με επιτόκιο 12,75%, το υψηλότερο από τον Απρίλιο του 1999.

Οι πωλήσεις της Hero Honda τον Ιούνιο θα είναι κατά 40.000 μηχανές λιγότερες από τις 285.109 μηχανές που πούλησε τον Μάϊο, σύμφωνα με τον Sud.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα