Danone: Διεκδικεί αποζημιώσεις 100 εκατ. δολ. στην Κίνα

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2007 13:10

ΠΟΣΟΝ τουλάχιστον 100 εκατ. δολ. επιδιώκει να εισπράξει η γαλλική εταιρεία εμφιάλωσης του νερού Evian, Groupe Danone SA., για ζημίες που υπέστη από τις εταιρείες που συνδέονται με τον Κινέζο συνεργάτη της Zong Qinghou, καθώς τις μηνύει για παράνομες πωλήσεις χυμών φρούτων και μεταλλικών νερών.

Η Danone, με έδρα το Παρίσι, είπε ότι χάνει 25 εκατ. δολ. κάθε μήνα από τις παράνομες πωλήσεις ποτών με το σήμα Wahaha, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Αντζελε, πριν από λίγες ημέρες.

Σε ανακοίνωσή της στις 5 Ιουνίου η Danone ανέφερε ότι μηνύει εταιρείες και ανθρώπους που ελέγχουν την Hangzhou Wahaha Food & Beverage Sales.

Η Danone δημιούργησε το 1996 ventures υπό το σήμα Wahaha, με τον Zong, τον 23ο πιο πλούσιο άνθρωπο της Κίνας, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Η ανάπτυξη της Danone συρρικνώθηκε στη χώρα μετά τις διαφορές της με τον Zong. Στις 6 Ιουνίου η Hangzhou Wahaha Food & Beverage χαρακτήρισε την Danone «ποταπή και γελοία» και είπε ότι περιμένει από την γαλλική εταιρεία να εγκαταλείψει την Κίνα.

Η Danone μηνύει την Ever Maple Trading Ltd., που εδρεύει στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους και την Hangzhou Hongsheng Beverage Ltd., καθώς και εκείνους που τις εκπροσωπούν, Kelly Fuli Zong και You Zhen Shi. Η Hangzhou Wahaha Group, η εταιρεία που ανήκει στον Zong Qinghou και που έχει μερίδιο στο venture της Danone, δεν αναφέρεται στη μήνυση.

Μία γυναίκα η οποία αρνήθηκε να δώσει ολόκληρο το όνομά της και απάντησε στην τηλεφωνική γραμμή της εκπροσώπου της εταιρείας Wahaha Group, είπε ότι η εταιρεία δεν έχει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα.

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσαν σήμερα οι μετοχές της Danone στο Παρίσι, ενώ χθες έκλεισαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα