Τράπεζα Κύπρου: «Πράσινο φως» για δραστηριοποίηση στη Ρωσία

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2007 13:58

ΑΔΕΙΑ προς την Τράπεζα Κύπρου για τη διεκπεραίωση τραπεζικών εργασιών στη Ρωσία έλαβε η Τράπεζα Κύπρου από την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας.

Η Τράπεζα Κύπρου, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, έχει μεγάλο αριθμό πελατειακών σχέσεων με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, λόγω των διεθνών τραπεζικών εργασιών που προσφέρει στην Κύπρο.

Η στρατηγική διείσδυσης της Τράπεζας Κύπρου στη ρωσική αγορά περιλαμβάνει αρχικά τη δημιουργία χαρτοφυλακίου χορηγήσεων και την παροχή υπηρεσιών προς μεγάλες επιχειρήσεις (εγγυητικές επιστολές, πιστώσεις υπηρεσίες ξένου συναλλάγματος, εμβάσματα, διαχείριση ρευστότητας) σε υπάρχοντες πελάτες της τράπεζας, ώστε να ελαχιστοποιείται και ο σχετικός πιστωτικός κίνδυνος, και να τοποθετηθεί αποτελεσματικά η πλεονάζουσα ρευστότητα.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η άδεια δεν αφορά τη λήψη καταθέσεων από φυσικά πρόσωπα, κάτι το οποίο ισχύει για όλες τις τράπεζες κατά τα δύο πρώτα χρόνια εργασίας τους στη Ρωσία.

Το Συγκρότημα Κύπρου, έχει ήδη προσλάβει τα βασικά στελέχη για τις εργασίες του στη Ρωσία, ενοικίασε κτίριο στη Μόσχα το οποίο διαμόρφωσε με βάση τις ανάγκες του και ετοίμασε την υποδομή για τη δυναμική δραστηριοποίησή του στη χώρα αυτή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα