Δεύτερη αρνητική απάντηση από JP Morgan στα Ταμεία

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2007 14:33
UPD:16:01

Η JP Morgan απέρριψε σήμερα την αντιπρόταση τεσσάρων ασφαλιστικών ταμείων για την έντοκη επιστροφή του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ και εκ των πραγμάτων η υπόθεση θα παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Μετά την πρώτη αρνητική απάντηση της JP Morgan στο αίτημα του ΤΕΑΔΥ, του ΤΕΑΥΦΕ, του ΤΣΕΥΠ και του ΤΕΑΠΟΚΑ για καταβολή, εκτός του κεφαλαίου, και των αναλογούντων τόκων, η τράπεζα είχε δώσει νέα παράταση που έληξε χθες.

Στις δεύτερες συνεδριάσεις που έγιναν, το ΤΕΑΠΟΚΑ αποφάσισε να εμμείνει στις αρχικές του απαιτήσεις για την καταβολή εντόκως του τιμήματος για το ομόλογο, ενώ τα άλλα τρία ταμεία ακολούθησαν πιο συμβιβαστική οδό, ζητώντας ένα μέρος των τόκων.

Η πρόταση της JP Morgan ήταν για την κάλυψη της απώλειας των 19 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στην αύξηση της τιμής του ομολόγου από την πώλησή του από την Τράπεζα στη North Asset Management μέχρι την αγορά από τα Ταμεία, χωρίς όμως να καταβληθούν οι τόκοι.

Η πρώτη άρνηση της JP Morgan την περασμένη Παρασκευή οφειλόταν στο ότι θεωρήθηκε υπερβολική η απαίτηση καταβολής και τόκων, πέραν της κάλυψης της μεγάλης διαφοράς στην τιμή.

Μηνυτήρια αναφορά

Εν τω μεταξύ, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν οι πρόεδροι των ταμείων εργαζομένων στον ΟΤΕ, στα ΕΛΤΑ και στον ΟΣΕ, οι οποίοι συμμετέχουν στο ΤΑΠ-ΟΤΕ, για τα αδικήματα της απάτης, απιστίας, υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα που αφορούν την αγορά δομημένου ομολόγου τον Ιούνιο του 2006.

Στην προσφυγή αναφέρεται ότι το Ταμείο -σύμφωνα με υπολογισμούς που έχουν κάνει οι μηνυτές- έχει ζημιωθεί μέχρι στιγμής με 5 εκατ. ευρώ απο τη μείωση της αξίας του δομημένου ομολόγου, το οποίο κόστιζε 25 εκατ. ευρώ.

ΟΙ μηνυτές κατηγορούν τον πρώην πρόεδρο του ΤΑΠ-ΟΤΕ κ. Γιώργο Κουφόπουλο ότι «πιθανόν απέκρυψε αθεμίτως ότι πρόκειται για δομημένο ομόλογο» και επομένως ότι δεν ήταν σταθερής και εγγυημένης απόδοσης.

Η μήνυση μελετάται απο τον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τέλος, στον Εισαγγελέα Εφετών κ. Αντώνη Λιόγα κατέθεσε για την υπόθεση των ομολόγων ο πρόεδρος του ταμείου Φαρμακοϋπαλλήλων κ. Παναγιώτης Δεμέστιχας και αυτή την ώρα καταθέτει ο πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ κ. Κωνσταντίνος Χρηστίδης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα