Μυλωνάς: Καταστροφικό το να οραματίζονται οι νέοι μια θέση στο Δημόσιο

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2007 21:38

Την κάλυψη του κενού στη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγική διαδικασία, φιλοδοξεί να πετύχει μέσω των προγραμμάτων που υλοποιεί το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ), ώστε το επιχειρείν στην Ελλάδα να μην ασκείται εξ ανάγκης, τόνισαν, ο επικεφαλής του ΣΕΝ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος (τέως πρόεδρος του ΣΕΒ) και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας (ΣΒΒΕ), Γιώργος Μυλωνάς, σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κυριακόπουλος τόνισε ότι «ενώ η κυβέρνηση ξεκίνησε με τομές στην εκπαίδευση, στη συνέχεια "τις μάζεψε" και προχώρησε σε μια μεταρρύθμιση που καθιστά αμφίβολο το αποτέλεσμα και το βαθμό που θα μπορέσει να αλλάξει το σημερινό τοπίο και να συντελέσει στη "δημιουργία" ανταγωνιστικών Ελλήνων φοιτητών και μαθητών».

Ο κ. Κυριακόπουλος ανακοίνωσε ότι το 2008 θα υλοποιηθεί πρόγραμμα του ΣΕΝ στα σχολεία που θα αφορά στη διαδικασία δημιουργίας εικονικής εταιρείας.

Ο κ. Μυλωνάς χαρακτήρισε «αναχρονιστικό και καταστροφικό» το ότι οι νέοι οραματίζονται μια θέση στον δημόσιο τομέα, τονίζοντας ωστόσο ότι, σ' αυτό συντελεί σημαντικά το γεγονός ότι στην Ελλάδα «ο αποτυχημένος επιχειρηματίας είναι για τον "Καιάδα"».

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα