Το Δημόσιο θα καλύψει τους τόκους στα Ταμεία

Δεκτή η πρόταση
Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2007 13:02
UPD:19:02

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης με τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Β. Μαγγίνα

Από το Δημόσιο θα καλυφθούν οι τόκοι του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ της JP Morgan, σε περίπτωση συμφωνίας των Ταμείων με την αμερικανική τράπεζα, όπως δήλωσαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης και ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Βασίλης Μαγγίνας.

Για τη ρύθμιση αυτή θα απαιτηθεί σχετική νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα προβλέπει την πληρωμή των τόκων βάσει του επιτοκίου καταθέσεων στο Κοινό Κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ύστερα από έκτακτες συνεδριάσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία αποδέχθηκαν την πρόταση που κατέθεσε εκ νέου η JP Morgan για άτοκη επαναγορά του ομολόγου http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/06/08/1343962.htm .

«Όπως είναι γνωστό, για την επαναγορά του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ, εμφανίζεται διαφορά μεταξύ των Ταμείων και του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Οργανισμού, ως προς τους τόκους που αναλογούν στην περίοδο διακράτησης του ομολόγου από τα Ταμεία.

»Με δεδομένη την κυβερνητική θέση ότι δεν πρόκειται να χαθεί ούτε 1€ από τα αποθεματικά των Ταμείων, το ελληνικό Δημόσιο θα καλύψει τη διαφορά αυτή σε περίπτωση συμφωνίας των δύο πλευρών, η οποία δεν θα προέβλεπε, τελικά, την καταβολή αυτών των τόκων».

Τα παραπάνω δήλωσαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ.κ. Γ. Αλογοσκούφης και Β. Μαγγίνας.

Ως γνωστόν, με μήνυμά της προς τα ταμεία, η JP Morgan ανακοίνωνε ότι «αφ' ής στιγμής η προσφορά της για την επαναγορά του ομολόγου των 280 εκ. ευρώ δεν έγινε δεκτή ως έχει, αποσύρει την προσφορά της και σταματάει τις διαπραγματεύσεις» http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/06/08/1343730.htm .

Υπενθυμίζεται ότι στη δεύτερη κατά σειρά προσφορά της Τράπεζας στις 24 Μαΐου η JP Morgan ζητούσε να καταβάλει την τιμή του ομολόγου στο άρτιο χωρίς όμως τους αναλογούντες τόκους.

Διαψεύδονται όσοι προέβλεπαν μεγάλες απώλειες για τα ταμεία, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλαμβάνοντας τη θέση της κυβέρνησης ότι «δεν πρόκειται να χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα αποθεματικά των ταμείων» http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/06/08/1343880.htm .

Π. Ευθυμίου: «Ζητούν να πληρώσει ο φορολογούμενος»

«Η κυβέρνηση ζητά από τον λαό να πληρώσει ο φορολογούμενος τα κλεμμένα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/06/08/1343975.htm αναφερόμενος στην πρόθεση της κυβέρνησης να καταβάλει τους τόκους στα Ταμεία, ώστε να διευκολυνθεί η συμφωνία τους με τη JP Morgan για την επαναγορά των ομολόγων.

ΚΚΕ: «Η κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί...»

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί», υπογραμμίζει το ΚΚΕ με αφορμή την ανακοίνωση της κυβέρνησης για κάλυψη των τόκων του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ της JP Morgan από το Δημόσιο http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/06/08/1343896.htm .

«Xθες», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος, «εισηγήθηκε με σχέδιο νόμου τη διεύρυνση του τζόγου με τα αποθεματικά των ταμείων. Σήμερα εμφανίζεται γαλαντόμα και δηλώνει ότι θα πληρώσει η ίδια τους τόκους που αρνείται να επιστρέψει η JP Morgan. Από την τσέπη της θα τα βρει;»

Στις 21 Ιουνίου συγκαλείται η Ολομέλεια Εφετών

Στις 21 Ιουνίου θα συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών προκειμένου να αποφασίσει αν και σε ποιόν εφέτη θα ανατεθεί η κύρια ανάκριση για την υπόθεση των ομολόγων.

Μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο των εισαγγελέων εφετών κ. Λιόγα και Πεπόνη που διερευνούν την υπόθεση οπότε και θα ασκηθούν διώξεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.

Στο μεταξύ σήμερα στον κ. Λιόγα κατέθεσε ο πρόεδρος του ΤΣΕΥΠ Δημήτρης Μυρογιάννης, ενώ ο κ. Λιόγας έστειλε κλήση για κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου στον τέως ειδικό γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιο Παπαδόπουλο για τη Δευτέρα το πρωί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα