Υποχώρησε από τα υψηλότερα εννέα μηνών το αργό

Mετά την εξασθένηση του κυκλώνα «Γκόνου» στο Ομάν
Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2007 13:21

ΠΤΩΤΙΚΑ από τα υψηλότερα επίπεδα εννέα μηνών κινήθηκε στη Ν. Υόρκη το αργό πετρέλαιο, καθώς ο κυκλώνας «Γκόνου» δεν έπληξε τις εγκαταστάσεις πετρελαίου και αερίου κατά το πέρασμά του κοντά στις ακτές του Ομάν.

Η καταιγίδα διαλύεται μετά το πέρασμά της από τις παραθαλάσσιες περιοχές του Ομάν και του Ιράν. Τουλάχιστον 28 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στις δύο χώρες, όπως μετέδωσε το Associated Press.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιουλίου, υποχώρησε έως 43 σεντς, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 66,50 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Τα συμβόλαια διαπραγματεύθηκαν στα 66,57 δολ. το βαρέλι στις 10:05 π.μ., στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Χθες, σημείωσαν άνοδο 1,5%, φθάνοντας στα 66,93 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2006.

Ανοιξαν σήμερα τα λιμάνια στο Ομάν και ο σταθμός εξαγωγής πετρελαίου στο Μίνα Αλ-Φαχάλ, για μερικές δραστηριότητες, καθώς ο «Γκόνου» εξασθένισε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Gulf Agency Co., με έδρα το Ντουμπάϊ.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Ιουλίου υποχώρησε έως 63 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 70,59 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου. Στις 10:05 π.μ., τοπική ώρα, το μπρεντ διαπραγματεύθηκε στα 70,70 δολ. το βαρέλι.

Ο «Γκόνου» ήταν η πιο ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την Αραβική Χερσόνησο από το 1945, σύμφωνα με τα στοιχεία, μετέδωσε το Associated Press. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ήταν στην Κατηγορία 5, τη μεγαλύτερη της κλίμακας Σάφιρ-Σίμσον, καθώς έπληξε τη βόρειο Αραβική Θάλασσα, οδεύοντας προς τον Περσικό Κόλπο. Η καταιγίδα άφησε ανέπαφο το μεγαλύτερο μέρος των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στον Κόλπο, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα