Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2007 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ για πρώτη ημέρα σε σύνολο τριών ημερών, κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά τη σημερινή ανακοίνωση για προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης για την οικονομική ανάπτυξη της Ιαπωνίας το πρώτο τρίμηνο, σηματοδοτώντας ότι οι δαπάνες θα ισχυροποιηθούν στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Οι μετοχές της Mizuho Financial Group Inc., της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ιαπωνίας, αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών, καθώς εικάζεται ότι η ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη θα τονώσει τα κέρδη από τις δραστηριότητες στο εσωτερικό. Οι μετοχές της Sony Corp. και της Samsung Electronics Co. κινήθηκαν ανοδικά μετά την υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων σηματοδοτώντας την εικοτολογία ότι η Federal Reserve των ΗΠΑ θα αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού στη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της Ασίας.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index αναρριχήθηκε 0,4%, φθάνοντας στις 151,12 μονάδες στις 12:24 μ.μ. στο Τόκυο, θέτοντας τέλος στις απώλειες 1,8% δύο ημερών. Ολοι εκτός από έναν κλάδο που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη, κινήθηκαν ανοδικά.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,5%, φθάνοντας στις 17.863,24 μονάδες. Ανοδικά επίσης κινήθηκαν οι μετοχές μετά την υποχώρηση του γιέν, τη μεγαλύτερη σε έξι εβδομάδες έναντι του ευρώ στις 8 Ιουνίου, αυξάνοντας την αξία των πωλήσεων των εξαγωγέων σε δολάρια.

Ανοδο για πέμπτη ημέρα σημείωσε στην Κίνα ο CSI 300 Index. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές της China Minsheng Banking Corp., μετά τη συμφωνία των δύο μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών της χώρας να αγοράσουν στη δανείστρια συνδυασμένο μερίδιο 10,9 δισ. γιουάν (1,42 δισ. δολ.). Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές στην Ταϊβάν, μετά την αναβάθμιση της πρόβλεψης της Citigroup Inc. για τον δείκτη Taiex.

Στις 8 Ιουνίου οι μετοχές στις ΗΠΑ ανέκαμψαν, θέτοντας τέλος στις απώλειες τριών ημερών, μετά την μείωση των αποδόσεων των ομολόγων από τα υψηλότερα επίπεδα σε πέντε χρόνια και την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου. Ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε άνοδο 1,1%, έχοντας τις καλύτερες επιδόσεις μιας ημέρας από τις 21 Μαρτίου.

Η οικονομία της Ιαπωνίας, αναπτύχθηκε 3,3% ετησίως το τρίμηνο που έληξε τον Μάρτιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας. Η αρχική πρόβλεψη της κυβέρνησης μιλούσε για ανάπτυξη με ρυθμό 2,4%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα