Norwegian Cruise: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για πλήρωμα και επιβάτες

Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 17:00
UPD:17:02
Reuters/GARY CAMERON

The Norwegian Cruise Line ship 'Norwegian Dawn" departs the Royal Naval Dockyard near the port of Hamilton, Bermuda, in this file photo taken July 16, 2013. The Norwegian Dawn cruise ship carrying 2,675 passengers ran aground on a reef on Tuesday after losing power off Bermuda, but there were no reports of any injuries, according to news reports. REUTERS/Gary Cameron/Files

Η εταιρεία κρουαζιερόπλοιων Norwegian Cruise δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα απαιτήσει οι επισκέπτες της και το πλήρωμά της να έχουν εμβολιαστεί όταν ξεκινήσει τα ταξίδια από τα λιμάνια των ΗΠΑ τον Ιούλιο.

Η ανακοίνωση της εταιρείας ακολουθεί την τελευταία καθοδήγηση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) την περασμένη εβδομάδα για τη βιομηχανία της κρουαζιέρας, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης για εμβολιασμούς κατά της COVID-19.

Η εταιρεία έχει πληγεί λόγω της πανδημίας, με μεγάλες ετήσιες απώλειες και πτώση των εσόδων, με αποτέλεσμα να λάβει νέα μέτρα για να εξασφαλίσει ότι οι πελάτες μπορούν να ταξιδέψουν ξανά.

Η Royal Caribbean, η οποία πρόκειται να επαναλάβει ορισμένα ταξίδια στην Καραϊβική τον Ιούνιο, και η Norwegian Cruise έχουν επίσης δημιουργήσει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για την επανέναρξη των ταξιδιών με ασφάλεια.

«Πιστεύουμε ότι μέσω ενός συνδυασμού 100% υποχρεωτικών εμβολιασμών για τους επισκέπτες και το πλήρωμα και των μέτρων δημόσιας υγείας που υποστηρίζονται από την επιστήμη ... μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον, μια φούσκα για τους επισκέπτες και το πλήρωμα», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Norwegian Cruise, Φρανκ Ντελ Ρίο.

Σε μια επιστολή προς το CDC, η εταιρεία δήλωσε ότι θα ξεκινήσει ταξίδια με μειωμένη χωρητικότητα 60%. Στη συνέχεια σκοπεύει να αυξήσει σταδιακά τον στόλο του που αναχωρεί από τα λιμάνια των ΗΠΑ και να αυξάνει τη χωρητικότητα κατά 20% κάθε 30 ημέρες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα