Healthcare Investors: Συμμετοχή με 50 εκατ. € στην αύξηση μ/κ της Euromedica

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2007 10:11

Helathcare Investors: Συμμετοχή με 50 εκατ. € στην αύξηση μ/κ της Euromedica

Η Healthcare Investors (Greece) LLC συμφώνησε να συμμετάσχει με 50 εκ. ευρώ στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Euromedica, η οποία θα ανέλθει συνολικά σε ευρώ 60 εκ., με τιμή έκδοσης 8 ευρώ ανά μετοχή. Για το σκοπό αυτό η Euromedica έχει συγκαλέσει για τις 30 Ιουνίου 2007 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Axon Holdings, η οποία συμμετείχε ενεργά στη διαδικασία αναζήτηση στρατηγικών επενδυτών της Euromedica, η τελευταία έχει επίσης έλθει σε καταρχήν συμφωνία με επενδυτή του εξωτερικού σχετικά με την επένδυση σε αυτήν 60 εκ. ευρώ, μέσω έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.

Η Healthcare Investors (Greece) LLC., βρίσκεται υπό τη διαχείριση της Farallon Capital Management LLC και έχει ως σύμβουλό της τη Νoonday Asset Management LLP. H Farallon και η Νoonday είναι εταιρείες διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων και διαχειρίζονται μαζί συνολικά κεφάλαια που υπερβαίνουν τα $ 26 δισ.

Η Axon Holdings, κύριος μέτοχος της Euromedica, στο πλαίσιο της γενικότερης συμφωνίας, ανέλαβε έναντι του παραπάνω επενδυτή και τα εξής:

- να συμμετάσχει με ευρώ 10 εκ. στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εuromedica,

- να του μεταβιβάσει, κατά την τρίτη (3η) επέτειο της υπογραφής της σχετικής σύμβασης και σε περίπτωση που η τότε τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής υπολείπεται της τιμής διάθεσης έως και ένα Ευρώ και πενήντα λεπτά κατά μέγιστο, τόσο αριθμό μετοχών ώστε το τελικό κόστος κτήσης ανά μετοχή των μετοχών που τότε θα κατέχει εκ των έξι εκατομμυρίων διακοσίων πενήντα χιλιάδων (6.250.000) μετοχών που θα αναλάβει μέσω της αύξησης, να ισούται με την τότε τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής, με ελάχιστο τα έξι Ευρώ και πενήντα λεπτά (ευρώ 6,50),

- αποζημιωτική ευθύνη ως προς τις δηλώσεις και διαβεβαιώσεις της Euromedica, και

- αναφορικά με τη δραστηριότητα της Euromedica, να του γνωστοποιεί τα θέματα που άπτονται τυχόν αυξήσεων του μετοχικού της κεφαλαίου, απόκτησης μετοχών εισηγμένων εταιρειών, έκδοσης μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων και υλοποίησης σημαντικών επενδυτικών προγραμμάτων, αναλαμβάνοντας περαιτέρω την υποχρέωση να αγοράσει συγκεκριμένο αριθμό μετοχών της Εuromedica σε περίπτωση διαφωνίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα