Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2007 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές των μεταλλουργιών και των εταιρειών ενεργείας στην Ασία, μετά την ανάκαμψη των τιμών των μετάλλων και του πετρελαίου.

Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd. αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ, οδηγώντας την άνοδο του Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index. Οι μετοχές της Mitsubishi Corp., της μεγαλύτερης εμπορικής εταιρείας της Ιαπωνίας, σημείωσαν άνοδο για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες.

Οι μετοχές της Millea Holdings Inc., της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Ιαπωνίας, οδήγησαν τον δείκτη Nikkei 225 χαμηλότερα, καθώς εικάζεται ότι η πρόσφατη άνοδος ήταν υπερβολική για την προοπτική των κερδών της. Στην Κίνα ο CSI 300 Index σημείωνε απώλειες μετά την ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας ότι ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε τον Μάϊο, τροφοδοτώντας τις εικασίες για αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού.

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε ο δείκτης MSCI, φθάνοντας στις 150,77 μονάδες στις 12:14 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Nikkei 225 διολίσθησε 0,4%, φθάνοντας στις 17.769,85 μονάδες, μετά την άνοδό του νωρίτερα έως 0,2%. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στις λοιπές ανοιχτές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στην Ιαπωνία, τη Ν. Κορέα, την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊλάνδη.

Ράλι έκαναν χθες οι μετοχές ενεργείας και οικονομικών των ΗΠΑ, εν μέσω της προοπτικής για υψηλότερα κέρδη, με αποτέλεσμα ο Standard & Poor's 500 Index να σημειώσει άνοδο 0,1%.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME), σημείωσε χθες άνοδο 2,2%, ανακάμπτοντας από τις απώλειες τεσσάρων ημερών σε ποσοστό 6,7%. Ανοδο 3,1% σημείωσε ο χαλκός και 3,3% ο ψευδάργυρος.

Χθες το αργό πετρέλαιο σημείωνε άνοδο 1,9% για να κλείσει στα 65,97 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη, τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων. Πριν από λίγη ώρα το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 65,82 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Στις 8 Ιουνίου η τιμή του είχε υποχωρήσει 3,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα