ΙCBC: Επιδίωξη για επέκταση διεθνώς με την απόκτηση αδειών

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2007 09:59
UPD:10:08

ΑΔΕΙΕΣ για επενδυτική τραπεζική, ασφάλειες και leasing, αναζητά η Industrial & Commercial Bank of China Ltd., η μεγαλύτερη τράπεζα της Κίνας, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια δανεισμού περιορίζουν το περιθώριο κέρδους, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Jiang Jianqing.

Η ICBC με έδρα το Πεκίνο, σχεδιάζει να επεκταθεί διεθνώς μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια, είπε σήμερα ο Jiang κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετοχών της τράπεζας χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Τα υψηλότερα επιτόκια δανεισμού στην Κίνα θα μειώσουν τα κέρδη της τράπεζας το 2007 κατά 500 εκατ. γιουάν, (65,4 εκατ. δολ.), σύμφωνα με τον Jiang.

Επίσης η ICBC επιθυμεί να καταστεί ο μεγαλύτερος διαπραγματευτής του γιουάν από τη στιγμή που η Κίνα θα επιτρέψει πλήρως τη μετατρεψιμότητά του και σχεδιάζει τη δημιουργία ομάδας 1.000 ατόμων για τον σκοπό αυτό, σύμφωνα με τον πρόεδρό της.

Τέλος η τράπεζα επικέντρωσε το ενδιαφέρον της στα δάνεια γι ανα τροφοδοτήσει μια οικονομία που αναπτύχθηκε με ρυθμό 11,1% το πρώτο τρίμηνο και διπλασιάστηκε σε μέγεθος από το 2001. τα κέρδη της ICBC, σημείωσαν πέρυσι άνοδο 31%, φθάνοντας στα 49,3 δισ. γιουάν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα