Veolia: 2,6 δισ. ευρώ από την πώληση νέων μετοχών

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2007 10:47

ΣΧΕΔΙΑ να αντλήσει 2,6 δισ. ευρώ (3,5 δισ. δολ.) από την πώληση νέων μετοχών, μετά την εξαγορά εταιρειών διαχείρισης απορριμμάτων στη Βρετανία, τη Γερμανία και την Ιταλία, κάνει η μεγαλύτερη εταιρεία ύδρευσης στον κόσμο, Veolia Environnement SA.

Οι μέτοχοι της Veolia μπορούν να αγοράσουν μία νέα μετοχή για κάθε οκτώ που κατέχουν στην τιμή των 49,70 ευρώ η μία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Παρίσι. Η τιμή είναι 15% χαμηλότερη από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος, στα 58,67 ευρώ ανά μετοχή.

Επίσης η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το σκέλος ηλεκτρικής ενεργείας θα αποκτήσει την Thermal North America Inc., μία δραστηριότητα θέρμανσης και ψύξης, αξίας 788 εκατ. δολαρίων.

Μαζί με την Thermal η Veolia είπε ότι από τον Ιούνιο του 2006 οι εξαγορές της φθάνουν τα 3,3 δισ. ευρώ. Η τιμή περιλαμβάνει την βρετανική Cleanaway και την ιταλική ΤΜΤ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το μέρισμα για τη χρήση του 2007 θα αυξηθεί τουλάχιστον 10%, σύμφωνα με τη Veolia. Η εταιρεία εκτιμά ότι τα έσοδά της στο σύνολο της χρήσης θα αυξηθούν κατά 10% από φέτος έως και το 2009, όπως είπε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Jerome Contamine.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα