Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 12 Ιουνίου 2007 10:47

Veolia: 2,6 δισ. ευρώ από την πώληση νέων μετοχών

ΣΧΕΔΙΑ να αντλήσει 2,6 δισ. ευρώ (3,5 δισ. δολ.) από την πώληση νέων μετοχών, μετά την εξαγορά εταιρειών διαχείρισης απορριμμάτων στη Βρετανία, τη Γερμανία και την Ιταλία, κάνει η μεγαλύτερη εταιρεία ύδρευσης στον κόσμο, Veolia Environnement SA.

Οι μέτοχοι της Veolia μπορούν να αγοράσουν μία νέα μετοχή για κάθε οκτώ που κατέχουν στην τιμή των 49,70 ευρώ η μία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Παρίσι. Η τιμή είναι 15% χαμηλότερη από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος, στα 58,67 ευρώ ανά μετοχή.

Επίσης η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το σκέλος ηλεκτρικής ενεργείας θα αποκτήσει την Thermal North America Inc., μία δραστηριότητα θέρμανσης και ψύξης, αξίας 788 εκατ. δολαρίων.

Μαζί με την Thermal η Veolia είπε ότι από τον Ιούνιο του 2006 οι εξαγορές της φθάνουν τα 3,3 δισ. ευρώ. Η τιμή περιλαμβάνει την βρετανική Cleanaway και την ιταλική ΤΜΤ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το μέρισμα για τη χρήση του 2007 θα αυξηθεί τουλάχιστον 10%, σύμφωνα με τη Veolia. Η εταιρεία εκτιμά ότι τα έσοδά της στο σύνολο της χρήσης θα αυξηθούν κατά 10% από φέτος έως και το 2009, όπως είπε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Jerome Contamine.