TeliaSonera: Απομακρύνεται ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2007 12:04

TON ανώτατο εκτελεστικό της διευθυντή, Anders Igel, απομάκρυνε η TeliaSonera AB η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Σκανδιναβίας, μετά την πραγματοποίηση χαμηλότερων κερδών σε χρονικό διάστημα πλέον τους έτους και της αποτυχίας να επιλύσει προβλήματα ιδιοκτησίας στην Τουρκία και τη Ρωσία.

Ο οικονομικός διευθυντής, Kim Ignatius θα αναλάβει χρέη ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη ο πρόεδρος της εταιρείας, Tom von Weymarn. Η εύρεση νέου CEO ενδέχεται να διαρκέσει από έξι έως 12 μήνες, είπε ο ίδιος. Ο Igel, που επέβλεψε την συγχώνευση της σουηδικής εταιρείας Telia AB με την φινλανδική ομοειδή της, Sonera Oyj το 2002 θα παραιτηθεί μετά από πέντε χρόνια στη θέση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία που εδρεύει στη Στοκχόλμη.

Οι μετοχές της TeliaSonera σημείωσαν άνοδο έως 2,3 σουηδικές κορώνες, ποσοστό 4,6%, φθάνοντας στις 52 κορώνες η μία, τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα πλέον του έτους. Στις 9:28 π.μ. ώρα Στοκχόλμης, διαπραγματεύθηκαν στις 51,25 κορώνες η μία.

Στις 24 Απριλίου η TeliaSonera ανακοίνωσε τη χαμηλότερη αύξηση κερδών σε χρονικό διάστημα πλέον του έτους το πρώτο τρίμηνο και είπε ότι θα απαιτηθεί μεγαλύτερη μείωση του κόστους καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι σταματούν να χρησιμοποιούν τα σταθερά τηλέφωνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα