Α. Σκέρτσος: Τεράστια ευκαιρία να καλύψουμε το χαμένο έδαφος δεκαετιών το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 11:49
UPD:11:51
INTIME NEWS/ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Τι είναι το πρόγραμμα "Ελλάδα 2.0";» διερωτήθηκε εισαγωγικά ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, στην παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, παρουσία του πρωθυπουργού.

Ο ίδιος απάντησε πως «είναι ένα συνεκτικό σχέδιο επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων, που έχει ως στόχο να κάνει update στο software και το hardware της Ελλάδας - για να μιλήσουμε με τη γλώσσα των νέων-, καθώς είναι ένα σχέδιο που αφορά το μέλλον. Είναι κάτι σαν τις ανανεώσεις που έρχονται στο κινητό μας» είπε και σημείωσε πως «ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε την καλύτερη εκδοχή της χώρας μας».

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ χαρακτήρισε «ιδανικό» το timing του Σχεδίου, καθώς έρχεται με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τον αγώνα της ανεξαρτησίας των Ελλήνων.

«Η πραγματική πρόκληση είναι να απορροφήσουμε και να διοχετεύσουμε κοινοτικά κεφάλαια στις σωστές δομές και δραστηριότητες, στον σωστό βαθμό, για τον σωστό λόγο, τη σωστή στιγμή και με το σωστό τρόπο. Γι' αυτό θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια για την εκτέλεση του σχεδίου και συνεχής δημόσια λογοδοσία για την πορεία εξέλιξης κάθε επένδυσης και κάθε μεταρρύθμισης» διαβεβαίωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, «παρουσιάζεται μπροστά μας μια τεράστια ευκαιρία, όχι απλώς να θεραπεύσουμε τις οικονομικές πληγές που προκαλεί η πανδημία, αλλά να καλύψουμε το χαμένο έδαφος δεκαετιών, να διορθώσουμε τις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης, και εν τέλει να παραδώσουμε μια νέα καλύτερη εκδοχή της χώρας μας στη νέα γενιά. Την "Ελλάδα 2.0"».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα