Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2007 07:01

ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα δύο εβδομάδων υποχώρησαν οι ασιατικές μετοχές, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η αύξηση των επιτοκίων παγκοσμίως, θα περιορίσει τη ζήτηση στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Samsung Electronics Co., οδηγούσαν τις απώλειες μεταξύ των εξαγωγικών εταιρειών, μετά την αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πέντε ετών. Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd. και της Sumitomo Metal Mining Co. οδήγησαν χαμηλότερα τις μετοχές των μεταλλουργιών, καθώς πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές των μετάλλων.

Ο Μorgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,7%, φθάνοντας στις 149,63 μονάδες στις 12:03 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, οδεύοντας να κλείσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 30 Μαΐου. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,6%, φθάνοντας στις 17.646,81 μονάδες.

Οι μετοχές της China Merchants Bank Co. οδήγησαν υψηλότερα τις μετοχές στην Κίνα, όπου ο δείκτης CSI 300 πλησίασε υψηλά επίπεδα ρεκόρ.

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι αμερικανικές μετοχές καθώς αυξήθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων, τονώνοντας την ανησυχία ότι ο ρυθμός των εξαγορών ενδέχεται να αυξήθηκε μαζί με τα εταιρικά κέρδη. Ο δείκτης Standard & Poor's 500 υποχώρησε 1,1%, θέτοντας τέλος στην άνοδο δύο ημερών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα