«Δείκτες βιώσιμης ανάπτυξης στη μεταλλευτική βιομηχανία»

Διεθνές συνέδριο στη Μήλο 17 - 20 Ιουνίου
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2007 14:30

Με βασικό στόχο τη συμβολή στην ενσωμάτωση των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης στις πρακτικές λειτουργίας της παγκόσμιας μεταλλευτικής βιομηχανίας και στα πλαίσια των Συναντήσεων Μήλου (Milos Conferences), πραγματοποιείται στις 17-20 Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου – Γεώργιος Ηλιόπουλος, το 3ο Διεθνές Συνέδριο για τον προσδιορισμό και την αξιολόγηση Δεικτών Βιώσιμης Ανάπτυξης στη Μεταλλευτική Βιομηχανία (Sustainable Development Indicators in the Minerals Industry, SDIMI 2007).

Ογδόντα τρεις εισηγητές από 28 χώρες και 54 οργανισμούς θα συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου, το οποίο απευθύνεται σε μεταλλευτικές επιχειρήσεις και φορείς, κυβερνητικές υπηρεσίες σχεδιασμού και ελέγχου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, περιβαλλοντικούς οργανισμούς, επενδυτές, ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια. Οι εργασίες του συνεδρίου θα επικεντρωθούν στον καθορισμό δεικτών και κριτηρίων λειτουργικότητας της Βιώσιμης Ανάπτυξης, στη διαμόρφωση διαδικασιών σύγκρισης των επιδόσεων των επιχειρήσεων (benchmarking), καθώς και στην ανάπτυξη βέλτιστων τεχνικών και εργαλείων.

Κύριοι ομιλητές κατά την έναρξη του Συνεδρίου θα είναι: Preston Chiaro, Διευθύνων Σύμβουλος σε θέματα Ενέργειας της Rio Tinto plc, Peter Van Der Veen, Επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής για θέματα Πετρελαίου, Αερίου και Εξόρυξης της Παγκόσμιας Τράπεζας και Ευθύμιος Βιδάλης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου SDIMI 2003, που είχε επίσης πραγματοποιηθεί στη Μήλο, οι σύνεδροι επικύρωσαν τη «Διακήρυξη της Μήλου» (“Milos Declaration”), η οποία έγινε στη συνέχεια αποδεκτή από τις μεγαλύτερες επιστημονικές και επαγγελματικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, που αριθμούν περίπου 100.000 μέλη επαγγελματίες του κλάδου.

Το 3ο Διεθνές Συνέδριο SDIMI 2007 πραγματοποιείται στο πλαίσιο του θεσμού «Συναντήσεις της Μήλου» και διοργανώνεται από το Πολυτεχνείο της Virginia (ΗΠΑ), το Πανεπιστήμιο του Aachen (Γερμανία), το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο του Queensland (Αυστραλία). Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Society for Mining, Metallurgy and Exploration Inc (SME), του Society of Mining Professors (SOMP), του European Association of Mining Industries (Euromines), του Industrial Minerals Association (ΙΜΑ) και του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ).

Χορηγοί του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου SDIMI 2007 είναι η Rio Tinto plc και η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα