Τράπεζα Πειραιώς: Εξαγορά εταιρείας leasing στη Βουλγαρία

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2007 14:48
UPD:14:50

Συμφωνία εξαγοράς του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας υπηρεσιών leasing Dirent Bulgaria SA υπέγραψε η Piraeus Bank Bulgaria, θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς στη Βουλγαρία.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Πειραιώς, με την κίνηση αυτή η Piraeus Bank Bulgaria στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στον τομέα της χρηματοδοτικής μίσθωσης προϊόντων και υπηρεσιών και στην ενίσχυση της θέσης στη βουλγαρική αγορά του operating leasing.

Η Dirent Bulgaria SA, η οποία ειδικεύεται στο operating leasing, διαθέτει ενεργητικό 5 εκατ. ευρώ, εξυπηρετεί 120 πελάτες, και έχει ήδη προχωρήσει σε 350 συνεργασίες για τη χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων και μικρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV).

Η Piraeus Bank Bulgaria παρέχει υπηρεσίες leasing μέσω δύο εταιριών, των Piraeus Leasing Bulgaria και Piraeus Auto Leasing Bulgaria. Σήμερα, Piraeus Leasing Bulgaria είναι η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στη χώρα, με μερίδιο αγοράς 5,93%.

Στο τέλος του 2006, η εταιρεία είχε συνάψει συμφωνίες συνολικού ύψους 74 εκατ. ευρώ, με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας, πολλές ΜΜΕ καθώς και ένα σημαντικό πλήθος ιδιωτών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα