Ομάδα δράσης για την ψηφιακή ασφάλεια

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2007 15:44

Στη σύσταση Ομάδας Δράσης για την Ψηφιακή Ασφάλεια προχωρά το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών με στόχο τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό συντονισμό όλων των φορέων και Ανεξάρτητων Αρχών που έχουν αποστολή τους την προστασία των πολιτών στο χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας.

«Είναι γεγονός ότι υπάρχουν κάποιοι που επιχειρούν με αθέμιτα μέσα και πρακτικές να εκμεταλλευτούν τις τεχνολογικές δυνατότητες για εγκληματικές δραστηριότητες. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να πέσουν οι πολίτες θύματα ηλεκτρονικής απάτης, για παράδειγμα με την παράνομη χρήση των δεδομένων των πιστωτικών καρτών», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

Γι' αυτό, πρόσθεσε, «πρέπει να ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητα του μηχανισμού που προστατεύει τους πολίτες από την ηλεκτρονική απάτη και την κατάχρηση της ελευθερίας πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Ώστε οι πολίτες να εμπιστεύονται στο μέγιστο βαθμό τις τεχνολογίες».

Η Ομάδα Δράσης θα στελεχώνεται με έμπειρα στελέχη από: την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού, το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και την Ένωση Ελλήνων Χρηστών Ιντερνετ. Η Ομάδα Δράσης θα συνεργάζεται με οποιοδήποτε άλλο φορέα που θέλει να συνδράμει στο έργο της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα