Χ.Α.: Κοντά στις 4.900 μονάδες και πάλι ο Γ.Δ.

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2007 11:18

Ανοδικά κινείται και σήμερα ο γενικός δείκτης του Χ.Α., ο οποίος αυτή την ώρα (11:11) βρίσκεται στις 4.883,7 μονάδες αυξημένος κατά 0,51%.

Ο τζίρος ανέρχεται σε 32,97 εκατομμύρια ευρώ.

Ανοδικά κινείται και η πλειονότητα των μετοχών. Αναλυτικά, 139 τίτλοι ενισχύονται, 37 καταγράφουν απώλειες και 30 παραμένουν σταθεροί.

Οι μετοχές του ΟΠΑΠ, της Coca-Cola 3E, του Τιτάνα, της Εμπορικής Τράπεζας, της Τράπεζας Κύπρου και της ATEbank σημειώνουν άνοδο πάνω από 1%.

«Ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ σε υψηλότερα επίπεδα αρχικά, λόγω της ανόδου της Wall Street χθες και των ασιατικών χρηματιστηρίων σήμερα το πρωί, με την περαιτέρω κίνησή του να εξαρτάται από την απορρόφηση ή μη των ρευστοποιήσεων σε υψηλότερα επίπεδα στις δεικτοβαρείς μετοχές», επισημαίνει η Fortius Finance στο πρωινό της σχόλιο.

«Από τεχνικής απόψεως ζητούμενο για σήμερα η διακράτηση των 4,850 μονάδων σε επίπεδα κλεισίματος. Το ενδιαφέρον στο εξωτερικό αναμένεται να εστιασθεί στα σημαντικά στοιχεία του πληθωρισμού των ΗΠΑ».

Επισημαίνει επίσης ότι το ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί στην αγορά παραγώγων έως τις 14:00, λόγω της λήξης των συμβολαίων της σειράς του Ιουνίου (πάνω από τα 2/3 των συμβολαίων στον FTSE/ASE-20 έχουν ήδη μετακυλισθεί στο Σεπτέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα