Sainsbury: Κεφάλαιο του Κατάρ αυξάνει το μερίδιο στο 25%

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2007 11:29

ΣΤΗΝ αύξηση του μεριδίου της στην J Sainsbury Plc στο 25%, μετά την καταβολή 732 εκατ. λιρών Αγγλίας (1,4 δισ. δολ.) για επιπλέον μερίδιο 7,1% στην τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, προχώρησε η Delta (Two) Ltd., όμιλο που στηρίζεται από κεφάλαιο του Κατάρ.

Το κεφάλαιο αγόρασε 123 εκατ. μετοχές προς 595 πένες η μία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Delta , χωρίς να αποκαλύπτει τον πωλητή. Οι μετοχές της εταιρείας λιανικής σημείωσαν άνοδο έως 6%, τη μεγαλύτερη σε τουλάχιστον 18 χρόνια. Εκπρόσωπος της Sainsbury αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Η Delta διοικείται από τον Paul Taylor, πρώην ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της Rotch Property Group, μια εταιρείας που ανήκε στους δισεκατομμυριούχους αδελφούς Tchenguiz. Ο Robert Tchenguiz κατέχει 5% της βρετανικής Sainsbury. Η αλυσίδα σούπερα μάρκετ με έδρα το Λονδίνο, έχει περιουσία 8,6 δισ. λίρες στερλίνες και τον μήνα που πέρασε είπε ότι δεν θα πουλήσεις για να ικανοποιήσει τα αιτήματα των επενδυτών.

Οι μετοχές της Sainsbury σημείωσαν άνοδο έως 34 πένες, φθάνοντας στις 599 πένες η μία στο Λονδίνο, καθώς περίπου 147 εκατ. μετοχές άλλαξαν χέρια. Σήμερα στο Λονδίνο στις 8:47 π.μ. τοπική ώρα σημείωναν άνοδο 27 πένες, ποσοστό 4,8%, φθάνοντας στις 592 πένες η μία. Η άνοδος αύξησε την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στα 10 δισ. λίρες στερλίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα