Και η Σερβία στα άμεσα σχέδια της Ikea

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2007 09:34

Ο σουηδικός όμιλος παραγωγής επίπλων Ikea σχεδιάζει να εισέλθει στην αγορά της Σερβίας μέσω της λειτουργίας μεγάλου κέντρου πωλήσεων στο Βελιγράδι και αντίστοιχων κέντρων στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός εμπορίου και υπηρεσιών της Σερβίας, κ. Predrag Bubalo με αντιπροσωπεία της Ikea με επικεφαλή τον πρόεδρο της σουηδικής επιχείρησης, κ. Hans-Goran Stennert.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήσαμε πως υπάρχουν πραγματικές συνθήκες για την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων από την πλευρά της Ikea στη Σερβία» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Bubalo προσθέτοντας πως η είσοδος του σουηδικού γίγαντα στη χώρα θα επιβεβαίωνε την εικόνα της ως κατάλληλο επενδυτικό προορισμό και θα συνέβαλε στην προσέλκυση κι άλλων πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται πως στόχος της Ikea είναι η μόνιμη παρουσία της στην περιοχή των Βαλκανίων, καθώς στα τέλη Μαρτίου ξεκίνησε η λειτουργία του πρώτου εμπορικού της κέντρου στη Ρουμανία (Βουκουρέστι, 26 χιλ. τ.μ., επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ περίπου). Παράλληλα, η εταιρεία σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί και στη Βουλγαρία, κατά πάσα πιθανότητα εντός του 2008.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα