Auckland Airport: Σε διαπραγματεύσεις με κεφάλαιο του Καναδά

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2007 10:04

ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ των διαπραγματεύσεων βρίσκεται το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ν. Ζηλανδίας, Auckland Airport Ltd., με το Canada Pension Plan Investment Board και άλλες πλευρές, μετά τη προσφορά του κεφαλαίου, αξιολογώντας την εταιρεία στα 3,79 δισ. δολ. Ν. Ζηλανδίας (2,8 δισ. δολ. ΗΠΑ).

Το επενδυτικό κεφάλαιο προσέφερε σε μερικούς μετόχους του αεροδρομίου 3,10 δολ. Ν. Ζηλανδίας για κάθε μία μετοχή τους, ανακοίνωσε σήμερα η το Auckland Airport, 8% περισσότερα από την τιμή κλεισίματος των μετοχών στις 15 Ιουνίου. Οι μετοχές της αναρριχήθηκαν στα επίπεδα ρεκόρ των 3,30 δολ. Ν. Ζηλανδίας η μία, καθώς εικάζετο ότι θα γίνει και άλλη προσφορά για την εξαγορά του αεροδρομίου το οποίο ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για τη βελτίωση της αξίας του.

Στους πλειοδότες ενδέχεται να περιλαμβάνεται και η Macquarie Airports, η μεγαλύτερη κάτοχος αεροδρομίων της Αυστραλίας, η οποία σήμερα συμφώνησε να πουλήσει μερίδιο της στην Aeroporti di Roma to Gemina SpA αντί ποσού τρεις φορές μεγαλύτερου από αυτό που είχε καταβάλει το 2003. http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/06/18/1347082.htm .

Οι μετοχές της Auckland Airport σημείωσαν άνοδο 30 σεντς, ποσοστό 11%, φθάνοντας στα 3,12 δολ. Ν. Ζηλανδίας η μία στη 1:44 μ.μ. στο Ουέλινγκτον, τοπική ώρα.

Οι μετοχές του αεροδρομίου που εδρεύει στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη πόλη της Ν. Ζηλανδίας, έχουν σημειώσει άνοδο 25% από τις αρχές του Μαΐου, όταν δημοσίευμα στην εφημερίδα New Zealand Herald ανέφερε ότι η Macquarie Bank Ltd., η μεγαλύτερη διαχειρίστρια αεροδρομίων και δρόμων στον κόσμο, προσπαθούσε να δημιουργήσει μερίδιο 10%. Η Macquarie Bank διαχειρίζεται την Macquarie Airports.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα