Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2007 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά από έκθεση που έδειξε ότι η εμπιστοσύνη στον κλάδο κατασκευών κατοικιών των ΗΠΑ υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα 16 ετών, καθώς οι τιμές του αργού πετρελαίου αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα εννέα μηνών.

Οι μετοχές της Nissan Motor Co. και της James Hardie Industries NV. οδηγούσαν την πτώση μεταξύ των εταιρειών που βασίζονται στις πωλήσεις τους στις ΗΠΑ, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο θα συρρικνωθεί. Απώλειες σημείωναν οι μετοχές της Korea Electric Power Corp. καθώς εικάζετο ότι το υψηλότερο κόστος των καυσίμων θα περιορίσει τα κέρδη, ενώ ανοδικά κινούντο οι μετοχές της Woodside Petroleum Ltd.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,2%, φθάνοντας στις 153,01 μονάδες στις 12:08 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, αναχαιτίζοντας το ράλι 2,6% τριών ημερών, που ώθησε τον περιφερειακό δείκτη σε επίπεδα ρεκόρ χθες.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση στις 18.143,92 μονάδες, ενώ ο Topix υποχωρούσε 0,4%. Περιορισμένες ήταν οι απώλειες μετά την αναβάθμιση μετοχών της Daiichi Sankyo Co., της δεύτερης φαρμακοβιομηχανίας της Ιαπωνίας από τις χρηματιστηριακές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Merrill Lynch & Co.

Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στη Ν. Κορέα και την Αυστραλία, ενώ ανοδικά κινήθηκαν στη Ν. Ζηλανδία, την Ινδονησία και τη Μαλαισία. Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσαν οι δείκτες στις λοιπές αγορές της περιφέρειας. Στην Κίνα, ο CSI 300 κινήθηκε μεταξύ κερδών και απωλειών. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν, λόγω εθνικής εορτής.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 υποχώρησε 0,1%, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι εταιρείες κατασκευής κατοικιών Lennar Corp. και Centex Corp. Ο δείκτης εμπιστοσύνης National Association of Home Builders/Wells Fargo, υποχώρησε στο 28 αυτόν τον μήνα από 30 τον Μάϊο και στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 1991. Οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διατηρηθεί αμετάβλητος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα