Sterlite: 1,75 δισ. δολ. από τη διάθεση μετοχών

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2007 09:53

ΜΕΤΟΧΕΣ αξίας 1,75 δισ. δολ. πούλησε στις ΗΠΑ η εταιρεία παραγωγής χαλκού και ψευδαργύρου Sterlite Industries (India) Ltd., του δισεκατομμυριούχου, Anil Agarwal, στη μεγαλύτερη πώληση μετοχών ινδικής εταιρείας στο εξωτερικό.

Η Sterlite, με έδρα το Μουμπάϊ, πούλησε 130,44 εκατ. αμερικανικές μετοχές προς 13,44 δολ. η μία, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο της Βομβάης. Μία αμερικανική μετοχή είναι ίση με μία ινδική.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει υπερτετραπλάσια άνοδο τα δύο τελευταία χρόνια, καθώς οι τιμές του χαλκού, του αλουμινίου και του ψευδαργύρου, αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο δείκτης Sensitive Index στην Ινδία έχει σημειώσει άνοδο 47% το τελευταίο έτος, με τον ταχύτερο ρυθμό, καθώς η οικονομική ανάπτυξη σε χρονικό διάστημα περίπου δύο δεκαετιών, προσήλκυσε επενδυτές από το εξωτερικό. Η πώληση της Sterlite ενδέχεται να επισκιαστεί αυτήν την εβδομάδα, εάν η ICICI Bank Ltd. η μεγαλύτερη δανείστρια της Ινδίας, ολοκληρώνει προσφορά μετοχών ύψους 4,3 δισ. δολ. σε Ινδία και ΗΠΑ.

Την εβδομάδα που πέρασε η εταιρεία κατασκευής κτιρίων DLF Ltd. άντλησε 2,4 δισ. δολ. στη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή της Ινδίας. Οι δανείστριες, συμπεριλαμβανομένης της State Bank of India, της HDFC Bank Ltd. και της UTI Bank Ltd., σχεδιάζουν να αντλήσουν συνολικά 3,5 δισ. δολ. από την πώληση των μετοχών. Οι ημερομηνίες διάθεσης δεν έχουν ακόμη οριστεί.

Οι μετοχές της Sterlite σημείωσαν άνοδο 13,45 ρουπίες, ποσοστό 2,5%, φθάνοντας στις 557,85 ρουπίες η μία στις 11:02 π.μ., τοπική ώρα στο Χρηματιστήριο της Βομβάης, ενώ νωρίτερα σημείωναν άνοδο έως 2,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα