Vivartia: Επέκταση στη Σαουδική Αραβία

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2007 09:56

Την υπογραφή οριστικής συμφωνίας για την ίδρυση κοινής εταιρείας με την Western Bakeries και την Olayan Financing Company (OFC) με έδρα τη Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε η Vivartia ΑΒΕΕ. Σκοπός της νέας εταιρείας είναι η παραγωγή και διανομή προϊόντων του κλάδου αρτοποιίας,

Η εταιρεία θα δραστηριοποιείται στις χώρες του Αραβικού Κόλπου (Saudi Arabia, UAE, Kuwait, Oman, Bahrain and Qatar). H Vivartia θα κατέχει το 25%, η Western Bakeries το 60% και η OFC το 15%. Η συνολική επένδυση της κοινής εταιρείας, στην οποία η Vivartia θα συμμετάσχει κατά 25%, θα είναι της τάξεως των 14 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει παραγωγική μονάδα στην Jeddah της Σαουδικής Αραβίας.

Η Western Bakeries είναι ηγέτιδα στον κλάδο αρτοποιίας στις χώρες ενδιαφέροντος με σημαντικό δίκτυο διανομής και είναι θυγατρική της Almarai Company, εταιρείας εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας, ηγέτιδας στον κλάδο των γαλακτοκομικών στην Σαουδική Αραβία.

Η Olayan Financing Company είναι από τους μεγαλύτερους χρηματοοικονομικούς ομίλους, στρατηγικός μέτοχος της Vivartia, με παγκόσμια εμβέλεια και με σημαντική παρουσία στις χώρες ενδιαφέροντος.

Η επένδυση αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2008, σηματοδοτόντας έτσι την επέκταση της Vivartia στην Μέση Ανατολή και στις χώρες του Κόλπου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα