Ν. Ζηλανδία: Σημαντική άνοδος του νομίσματος

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2007 10:50

ΣΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ αναρριχήθηκε το δολάριο της Ν. Ζηλανδίας, από τότε που η Κεντρική Τράπεζα παρενέβη στις 11 Ιουνίου, καθώς οι επενδυτές αγόρασαν τα υψηλότερων αποδόσεων περιουσιακά στοιχεία της χώρας με κεφάλαια που δανείστηκαν στην Ιαπωνία.

Η τακτική των carry trades βοήθησαν το νόμισμα να σημειώσει άνοδο 32% έναντι του γιέν και 23% έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ το τελευταίο δωδεκάμηνο. Το επιτόκιο στη Ν. Ζηλανδία είναι 7,5% υψηλότερο της Ιαπωνίας.

Το δολάριο της Ν. Ζηλανδίας αγοράστηκε στα 76,27 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ στις 3 μ.μ. στο Ουέλινγκτον από 76,06 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ αργά χθες στην Ασία. Το νόμισμα αναρριχήθηκε στα 76,34 σεντς λίγο χαμηλότερα από τα 76,39 σεντς, τα υψηλότερα επίπεδα 22 ετών στα οποία αναρριχήθηκε στις 11 Ιουνίου, πριν η Κεντρική Τράπεζα της Ν. Ζηλανδίας προχωρήσει σε πωλήσεις.

Πτωτικά κινήθηκα τα ομόλογα. Η απόδοση των ομολόγων δεκαετούς διάρκειας αυξήθηκαν 2 μονάδες βάσης στο 6,78%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα