ΕDF: Yψηλότερη χρηματιστηριακή αξία από την Total

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2007 13:01

ΞΕΠΕΡΑΣΕ την Total SA η Electricite de France SA, η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της Ευρώπης και κατέστη η μεγαλύτερη εταιρεία που διαπραγματεύεται σε ευρώ, καθώς οι αναλυτές αναβάθμισαν την τιμή στόχο της εταιρείας, στο πλαίσιο της προοπτικής για την πυρηνική ενέργεια.

Οι μετοχές της EDF σημείωσαν άνοδο έως 3,79 ευρώ, ποσοστό 5,1%, φθάνοντας στα επίπεδα ρκεόρ των 77,89 ευρώ η μία στο Παρίσι. Σήμερα στις 11:09 π.μ., τοπική ώρα, οι μετοχές της διαπραγματεύθηκαν στα 77,62 ευρώ η μία. Τις δύο προηγούμενες ημέρες σημείωσαν άνοδο 8,7% και φέτος 41%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 141 δισ. ευρώ (189 εκατ. δολ.) υπερβαίνοντας την χρηματιστηριακή αξία της Total, της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Ευρώπης.

Η Kepler Equities αναβάθμισε την τιμή στόχο της EDF 31%, στα 101 ευρώ σήμερα. Η UBS AG ανακοίνωσε την τιμή στόχο στα 100 ευρώ και η Societe Generale στα 88 ευρώ. Τα 58 πυρηνικά εργοστάσια της EDF, παράγουν περίπου το ήμισυ της πυρηνικής ενεργείας της Ευρώπης, ενώ η εταιρεία θέλει να επεκταθεί σε νέους αντιδραστήρες σε χώρες όπως η Βρετανία, καθώς η ατομική ενέργεια αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές καθώς έχει μηδέν έκλυση διοξειδίου του άνθρακα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα