Τράπεζα Κύπρου: Ολοκληρώθηκε η έκδοση ομολογιακού

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2007 14:49

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η έκδοση ομολογιακού δανείου (Senior Debt) ύψους €500 εκατ. από την Τράπεζα Κύπρου, εντός του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Έκδοσης Μεσοπρόθεσμων Ομολογιακών Δανείων (EMTN Programme).

Το ποσό της έκδοσης υπερκαλύφθηκε εντός λίγων μόνο ωρών, με το συνολικό ποσό των αιτήσεων να φτάνει τα €2 δισ. δίνοντας τη δυνατότητα στην τράπεζα να βελτιώσει τους όρους της έκδοσης.

Το Ομόλογο διατέθηκε σε θεσμικούς επενδυτές, κυρίως από τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Πορτογαλία και την Αυστρία.

Κύριοι διευθυντές της έκδοσης ήταν οι διεθνείς τραπεζικοί οίκοι Barclays Capital, Goldman Sachs International και Natixis.

Το Ομόλογο έχει εκδοθεί στην τιμή 99,915 και φέρει επιτόκιο ίσο με το τριμηνιαίο επιτόκιο του Ευρώ (Euribor) πλέον περιθωρίου 20 μονάδων βάσης (0,20%), διαμορφώνοντας το συνολικό περιθώριο σε 23 μονάδες βάσης (0,23%). Το ομόλογο λήγει στις 28 Ιουνίου 2010.

Το Ομόλογο θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Το προϊόν της έκδοσης του Ομολόγου θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή δανείων προς πελάτες του Συγκροτήματος στις νέες αγορές δραστηριοποίησής του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα