Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2007 07:01
UPD:07:10

ΠΤΩΤΙΚΑ για πρώτη ημέρα σε σύνολο επτά ημερών κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνουν οι κατασκευαστικές εταιρείες και οι ασφαλιστικές, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων θα περιορίσει την ανάπτυξη των κερδών.

Οι μετοχές της Mitsubishi Estate Co. και της Millea Holdings Inc. κινήθηκαν πτωτικά εκτροχιάζοντας τον Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index που είχε αναρριχηθεί σε επίπεδα ρεκόρ. Οι μετοχές της Korea Exchange Bank σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα έξι μηνών, μετά την πώληση μεριδίου από τον μεγαλύτερο μέτοχό της.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,7%, φθάνοντας στις 18.112,80 μονάδες, μετά τη χθεσινή του άνοδο στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάϊο του 2000. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. οδήγησαν την πτώση μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά την αποτυχία της να εμποδίσει απόφαση της Γερουσίας των ΗΠΑ να αυξήσει τα οικονομικά στάνταρντ καυσίμων για τα νέα οχήματα.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε 1,3%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας. Μεταξύ απωλειών και κερδών ταλαντεύθηκαν οι δείκτες στην Κίνα και την Ταϊβάν, ενώ πτωτικά κινήθηκαν σε όλες τις άλλες αγορές της περιφέρειας.

Χθες στις ΗΠΑ ανέκαμψαν οι μετοχές ωθώντας τον Standard & Poor's 500 Index 0,6% υψηλότερα μετά την πρόσφατη κυβερνητική έκθεση για την οικονομία που έδειξε ότι επιταχύνθηκε η ανάπτυξη.

Οι χαμηλότερες τιμές του αργού πετρελαίου ώθησαν χαμηλότερα τις μετοχές των εταιρειών εξερεύνησης και παραγωγής πετρελαίου της περιφέρειας. Το αργό για παράδοση Αυγούστου υποχώρησε 0,1%, φθάνοντας στα 68,58 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Ν. Υόρκη, την τέταρτη ημέρα απωλειών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα