Μήνυση της Bafin κατά της Greensill Bank

Για την παραποίηση των ισολογισμών της
Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 07:48

Μηνυτήρια αναφορά εναντίον της Greensill Bank, θυγατρική της Greensill Capital, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στη χρηματοδότηση εφοδιαστικών αλυσίδων, άσκησε η γερμανική αρχή εποπτείας των αγορών Bafin, με κατηγορίες για την παραποίηση των ισολογισμών της, σύμφωνα με τους «Financial Times».

Η Greensill Bank προσελκύσει το ενδιαφέρον του κολοσσού Softbank και της παρείχε υπηρεσίες συμβούλου ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον. Η Apollo Management, μια από τις ισχυρότερες εταιρείες στον κλάδο των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, ήδη διεκδικεί να εξαγοράσει τα πιο ελκυστικά τμήματα της Greensill Bank, η οποία βοηθά τις εταιρείες να αντλήσουν κεφάλαια με τα τιμολόγια προμηθευτών και πελατών.

Το προβλήματα της εταιρείας κορυφώθηκαν όταν κάποιοι από τους ασφαλιστές της απέσυραν κάλυψη που οδήγησε σε απώλειες 4,6 δισ. δολαρίων. Στις αρχές της εβδομάδας οι νομικοί σύμβουλοι της Greensill είπαν πως εάν δεν ανανεωνόταν η ασφάλεια πιστώσεων που δόθηκαν σε 40 εταιρείες, τότε η ίδια η εταιρεία δεν θα μπορούσε να παρέχει άλλο κεφάλαια κίνησης σε πελάτες της, οδηγώντας ενδεχομένως κάποιους από αυτούς στη χρεοκοπία και στην απώλεια έως και 50.000 θέσεων εργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα