Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2007 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές των κατασκευαστικών εταιριών και των τραπεζών στην Ασία, εν μέσω εικασιών ότι η αύξηση των βασικών επιτοκίων δανεισμού θα βλάψει τα κέρδη τους. Οι μετοχές της Mitsubishi Estate Co. και της Westpac Banking Corp., οδηγούσαν την πτώση.

Περιορίζοντας τις απώλειες κάποιες μετοχές εξαγωγικών εταιρειών όπως της Canon Inc. και της Honda Motor Co. κινήθηκαν ανοδικά καθώς οι επενδυτές έκριναν ότι το πλεονέκτημα του αδύναμου γιέν υπερείχε των επιπτώσεων των αθετήσεων υποθηκών στις ΗΠΑ.

Η Bank for International Settlements είπε στις 24 Ιουνίου ότι οι τράπεζες ίσως χρειαστούν τη συνέχιση της αύξησης των επιτοκίων δανεισμού για να περιορίσουν τον πληθωρισμό.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,2% φθάνοντας στις 153,21 μονάδες στις 10:50 π.μ. στο Τόκυο, μετά την υποχώρησή του 0,6% στις 22 Ιουνίου. Ο δείκτης την εβδομάδα που πέρασε σημείωσε άνοδο 1,3% αγγίζοντας επίπεδα ρεκόρ.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 διολίσθησε 0,4% φθάνοντας στις 18.112,46 μονάδες. Πτωτικά κινήθηκαν και οι δείκτες στις λοιπές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στην Ταϊβάν και τη Ν. Κορέα.

Στις 22 Ιουνίου πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές στις ΗΠΑ, ωθώντας τον Standard & Poor's 500 Index στα χειρότερα επίπεδα εβδομάδας από τις αρχές Μαρτίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα