Valad: 1,7 δισ. δολ. για την εξαγορά της Scarborough

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2007 09:33

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά της Scarborough Group Holdings Plc αντί ποσού 2 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,7 δισ. δολ. ΗΠΑ, έκλεισε η Valad Property Group, με τον ιδρυτή της εταιρείας, Kevin MacCabe, προχωρώντας στη δεύτερη για φέτος εξαγορά της στην Ευρώπη.

Η Valad θα πουλήσει μετοχές για να αντλήσει 1,2 δισ. δολ. Αυστραλίας, περίπου τα 2/3 της χρηματιστηριακής της αξίας για να βοηθήσει στην εξαγορά, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας ανάπτυξης real estate που εδρεύει στο Σύδνεϋ. Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1980 διαχειρίζεται 10,2 δισ. δολ. Αυστραλίας, περίπου 55% περισσότερα της Valad, που διαχειρίζεται 6,6 δισ. δολ. Αυστραλίας.

Η JPMorgan Chase & Co. ήταν σύμβουλος της Valad στην εμπορική συμφωνία, ενώ η JPMorgan, η Macquarie Bank Ltd., η UBS AG και η Citigroup Inc. θα διαχειριστούν την πώληση μετοχών της αυστραλιανής εταιρείας.

Οι μετοχές της Valad έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 34%, φθάνοντας στα 2,12 δολ. Αυστραλίας η μία. Η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται στο 1,18 δισ. δολ. Αυστραλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα